Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Lördagsmys

Publicerad 2008-08-30 19:15:03 i Familj/vänner,


Ångtåg vid Nora station

Den här helgen är det marknad i vår lilla stad. Eftersom jag har svårt att gå så tog vi ångloket från Gyttorp och in till stationen, och vips så var vi mitt på stan. Tilda tyckte att det var en nöradödenupplevelse att åka tåg, och började gråta. Det gnisslar och ruskar ju en del, men hon lugnade ner sig och tyckte att det var riktigt kul på slutet. Med ett par värktabletter i kroppen, så gick det faktiskt ganska bra att gå en stund oxå. Vi köpte kokosbollar och marknadsgodis som traditionen kräver. Jag hittade två saker som jag faktiskt ville köpa, men blev lite snål... Det var en massagedyna, som masserade jätteskönt och en stor härlig stickad cape. Båda skulle jag säkerligen ha glädje av nu under graviditeten, så kanske köper jag någon av dem imorgon.

Något annat som är mysigt med "marken" är att man träffar så mycket människor som man inte träffar annars. Gamla klasskompisar och andra som man tappat kontakten med. Något som var intressant i år var att jag träffade flera killar som jag tyckte var 10 poängare då jag var yngre, men de hade blivit gamla gubbar. Gråhåriga och flintis. Nu är de väll några år äldre än mig, men inte sååå många. *hjälp* Jag vill inte veta vad andra tänker när de ser mig, dessutom går jag ju som om jag skulle behöva rullator. =)

Hahahaha, blockethumor...

Publicerad 2008-08-29 15:21:29 i Övrigt,

Jag satt och slösurfade på blocket, och hamnade på den här annonsen. Och känner att den skulle min käre make kunnat skriva. Han är väldigt tålmodig med mig och mina inredningsideér. Jag tror faktiskt att han tom tycker att det är lite kul, men bara i smyg... =) Kan dock lova att han kommer le igenkännande när han läser texten.Säljes av Mats Persson. Insänd 22 aug 18:21. Ta bort, ändra, förnya
 
  
 
Frun ska göra om i sovrummet IGEN eftersom sängramen inte passar in längre.
 Den är klädd i vitt tyg, kommer från Ikea och den samlar en massa damm och
 katthår efter våra två katter. (Jag påpekade detta vid inköp, men vad vet jag
om inredning.) Efter en tvätt av tygeländet runt stommen så krympte det och
man får ta i så man får skitsmak i munnen för att det ska passa. (Och det gör
det ej ändå) Man kan stå ut med det tycker jag, men igen, vad vet jag??????
Nu ska eländet ut (sängramen alltså, inte frun) och jag kan tänka mig att skänka
 bort eländet (igen, sängramen inte frun) Det är bara ramen som ska ut, ej
skjutbanorna (madrasserna).Allt tyg är nytvättat. Eller bytes mot något kul.
(OBS Ingen fru. DET RÄCKER MED DEN JAG HAR)

Pyssel

Publicerad 2008-08-28 16:17:53 i Inredning,

Jag är fortfarande sjukskriven 50%, och har därmed ledigt på eftermiddagarna. Min kropp klarar inte av att röra sig mer än den gör på mina fyra timmar på jobbet, så jag får anpassa aktiviteterna efter det. Idag har jag och Tilda tillverkat grattulationskort. Vi ska på en hel del kalas och dop den närmsta tiden, och brukar aldrig ha tid att göra egna kort. Det var förövrigt en perfekt sysselsättning, att göra halvliggandes i soffan... (inga foton på dem, då minst tre av dem som skall få kort kikar in här på bloggen ibland)

Vi får nog plocka ordning i vardagsrummet innan Jonas kommer hem dock... Två "klipp och klistra"(min brors smeknamn på mig när vi var små) som gått lös på diverse papper, ger en hel del skräp... Men kul har vi haft. =)

Igår glömde jag bort min fysiska begränsning och satte mig på golvet i badrummet... Ner kom jag ju, men inte upp... Så det slutade med att jag kröp på alla fyra till soffan... Jag har nog inte accepterat tanken på att inte kunna röra mig som jag vill än. Min enda tanke då jag satte mig var att jag inte skulle få textilfärg på något olämpligt ställe i badrummet. Så jag ville klippa upp förpackningarna inuti tvättmaskinstrumman, och enklast för att få till det var ju att sätta sig på golvet... 

Idag var jag på stadens inredningsbutik, som faktiskt för Cult Design och kollade efter ketchup-pumpen. Men de hade den inte. =( Hon som äger butiken var inte där, utan på Formex (dit hade jag oxå velat åka, om jag kunnat gå... nästa år kanske) Tjejen som jobbade hade inte hört talas om den nya fina pumpen, och tyckte nog att det var en lite konstig sak att vilja köpa. Men erbjöd sig att ringa Marie på Formex och be henne köpa hem den. =)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela