Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Lantliv

Publicerad 2008-06-29 10:11:48 i Övrigt,

Idag överaskade maken mig med en inredningstidning, och då jag började läsa kom ytterligare en överaskning. De hade gjort ett reportage om två kvinnor som har en inredningsbutik i Örebro, CE inne och ute. Det är en av mina stora inspirationskällor, de har så mycket fint där. Jag kan gå där och bara njuta, hur länge som helst. Och tydligen hade de det lika fint på sitt sommarställe.

Så har ni inte redan köpt tidningen, så kan jag rekomendera den.
Framsida: tidningen Lantliv

Utmaning

Publicerad 2008-06-25 19:42:40 i Övrigt,

Jag har blivit utmanad av: Lilla Jag

Regler:
-Beskriv först reglerna
-Svara på alla frågor
-Välj ut 6 personer att utmana
-Låt personen som utmanade dig veta att du svarat på utmaningen

Fem saker som finns på din "Att göra"-lista idag: (imorgon torsdag för mig)
- Åka till tant doktorn, och förhoppningsvis bli lite klokare än idag...
- Sova
- Klippa klorna på hunden
- Installera Photoshop
- Betala månadens räkningar
(önskelista, då den här veckan har tillbringats sovandes i soffan...*blä för att vara sjuk*

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Bodde i Örebro, med min stora dotter. Jobbade som redigerare på ett skolfotoföretag. (redigerade bla prinsessan Madeleine, hon var jättevacker tom på skolkort!!!)

Ställen du bott på:
Örebro, Nora och Järnboås.

Fem saker du skulle göra om du blev biljonär:
Betala de lån vi har kvar
Utbilda mig till inredningsdesigner
Resa
Investera så min familj skulle ha en säker ekonomi i kommande generationer
Köpa ett hus åt min syster med familj
Jag utmanar:
Jenny & Malou, jag upptäckte just att inte så många av mina vänner bloggar... Så jag utmanar två.

Trevligt avslut på SKIT-vecka

Publicerad 2008-06-21 16:15:28 i Övrigt,

Det låter värre än vad det är. Det som varit skit är mitt jobb, resten är ju bara bra! Men att jobbet har tagit för mycket energi från mig under en för lång tid är ju inget nytt. Men den här veckan känns extra jobbig då jag sett fram mot att äntligen få hjälp, men man hade gått på att tjejen hade en "fin" titel. Att den var inom marknadsföring (helt fel inriktning) och att hon saknade erfarenhet hade man tydligen missat. Hon var således ingen hjälp alls!!! Jag har varit så arg och frustrerad att jag grinat(inte arg på den stackars tjejen, som ju redan kände sig totalt överflödig) , och då jag visar sådana känslor på jobbet då har det gått långt... för långt!!! Nu börjar en ny rekryteringsprocess, och jag känner mig totalt slut och utan energi... Jag känner inte igen mig själv, det är som om någon plockat bort all den energi som jag är van att ha, ochgett mig konstant trötthet istället...

Nog om jobbet... I tisdags var jag och två av mina jobbarkompisar och hälsade på den riktiga ekonomichefen, som fått en liten bebis. Lilla Arvid var söt som en liten docka. Vi hade köpt kläder från Me & I till honom, hoppas att de gillar dem. Jag saknar verkligen henne på jobbet!!!

I onsdags fyllde jag år, så då kom mina släktingar hit och åt lite tårta. Det var trevligt! Jag fick fina presenter oxå photoshop (som jag önskat mig), en skål i fattigmanssilver, en lampa, ett plommonträd och blommor. Av min stora tjej fick jag en ljuslykta med en fin dikt, då kom tårarna igen men positiva denna gången. =)

Torsdagen var lång och hela dagen längtade jag bara hem... Väl hemma ramlade jag ner i soffan och somnade, och vaknade kl 9 på fredagen...

Då vi vaknade insåg vi att vi hade bråttom. Våra syskon med familjer skulle komma och fira midsommar hos oss kl 12! Och då vi inte förberett något på torsdagen så fanns det en hel del att ordna med. Vi hann med det viktigaste och hade en riktigt trevlig dag till slut. Vi hade först knytis här hos oss, sedan gick vi till Finnsjöstrand och dansade runt midsommarstången.

Därefter avvek makens syskon med familjer, och vi andra firade vidare. Lillasyster hade gjort glass efter vår mormors recept, hur gott som helst! Vi spelade Wii Fit medans vi väntade på att dansen skulle starta igen på Finnsjöstrand. Väl där fikade vi ost och kex, åt jordgubbar och grädde (tack lillasyster med familj) och svindyra vaniljhjärtan... ; )

Maken och jag buggade lite, och insåg att vi glömt en massa steg! Vi har prioriterat bort buggen en period, dax att börja igen!

Kvällen/natten avslutades med en färd på flaket på storebrors gamla veteranlastbil från kriget. Den är i originalskick, och har bänkarna kvar på flaket. Den är mycket populär här i bygden då det är fester som den här, man kan få med sig cyklar och annat. Plus att vi inte längre har någon taxi, men mest är det nog för att den är lite kul och lite anorlunda. =) Med sina kulhål och skyttelucka i förarhytten...

Resten av helgen ska vi slappa, idag är den första dagen sedan i höstas som vi inte har något vi MÅSTE göra. Konstig och underbar känsla!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela