Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Ja se det snöar...

Publicerad 2008-10-31 07:30:53 i Familj/vänner,

Idag var världen vit när vi vaknade. Gissa om Tilda blev lycklig... Klockan 5.30 var hon redan ute i snön och gjorde snögubbar. =) Det blir så ljust och fint när snön kommer, man blir glad!

Jonas blev kanske inte så väldigt glad, för han hade inte bytt till vinterdäck på sin bil. Vi tjafsade lite om det igår, så OM det mot förmodan skulle vara snö idag så lovade han att byta däck nu på morgonen.(alla väderrapporter sade ju att det skulle vara snö...) Och byta fick han som sagt göra. Han har inte bara sig själv att tänka på längre, då han tar sina beslut. Visst kan det hända olyckor om man har vinterdäck oxå, men då har man iaf gjort vad man kan. Nu sitter jag och väntar på att han ska ringa och tala om att han kommit fram ordentligt. Första halkan brukar ju alltid ställa till det lite på vägarna.

Idag ska jag försöka vara uppe hela dagen, då alla olika aktiviteter hamnat på samma dag igen. Dagen började mindre bra med att jag inte lyckades komma ur sängen. Som tur var så fanns Jonas fortfarande hemma.(jag hoppade ändå över vattengympan igår för att vila fogarna) Så det får blir fogbälte och maximal dos av värktabletter, och sedan har Jonas pratat med sin bror så att jag kan gå dit och lägga mig och vila. Annars skulle det inte fungera idag. Tur att det finns snälla människor runt omkring när man inte fungerar som man vill...

Planen för dagen ser ut så här:
- Emma tandläkaren. (idag igen, vi var där igår oxå)
- Jobbet (lämna nycklar, och berätta om min sjukskrivning)
- Buss till Örebro
- Fika med Malin (och alla barnen) på stan.
- Shoppa vinterkängor på Stadium, de har tag tre betala för två.
- Leta efter en jacka till mig, det börjar bli kallt om magen nu. Min sköna vinterjacka går inte att stänga längre.
- Vila hos Jocke.
- Titta på när de andra discobowlar.

Sedan kommer jag nog att sova till framåt måndag. =) Det är ju inga jobbiga saker i vanliga fall, men för mig är det här ett stort projekt just nu. Tilda har aldrig bowlat, så hon ser verkligen fram mot kvällen. Hoppas att det blir lika roligt som hon föreställt sig.

Ha en trevlig vinterdag allihopa!

Doktorn igen...

Publicerad 2008-10-30 19:10:57 i Familj/vänner,

Idag har jag varit hos doktorn igen, för min sjukskrivning gick ut idag. Jag var ganska förberedd på att hon skulle förlänga den, speciellt efter besöket på förlossningen härom veckan. Och visst blev det så, nu fick jag papper fram till 15 januari och så förlänger hon om det kommer att behövas. Så imorgon ska jag åka till jobbet och lämna nycklar och säga hejdå, känns otroligt konstigt men även skönt.

Jag har tydligen fyra olika åkommor som var och en för sig skulle ge 100% sjukskrivning. Så att jag känner mig lite trött och sliten är kanske inte så konstigt... Hon tyckte även att jag bör föda med kejsarsnitt pga hur jag mår och tidigare händelser. Redan den 11 november ska jag träffa förlossningsläkaren och planera hur det ska gå till och vilken metod som vi ska försöka med. Och då är det ju önskvärt att jag vet vad jag själv vill! Hjälp!

Min doktor noterade även att jag samlar mycket vatten redan, hela jag börjar få lite barbamamma-form. Men blodtrycket var bra, och medicin för vätskan ger man inte till gravida. Det de rekomenderar är motion, och jag får ju inte röra mig så det är inte aktuellt. Så nu måste jag ta av mig vigselringen, innan den sitter helt fast.     =( Den vill jag ju ha på mig!!!

Nu ska jag krypa ner i soffan och sova, för imorgon ska vi åka till storstaden och då kommer all extra energi behövas!

God natt!

Pyssel, pyssel, pyssel

Publicerad 2008-10-29 16:49:57 i Familj/vänner,

Idag har Tilda och jag producerat julkort, hon är en riktig pysselfröken med massor av idéer. Jag ska försöka lägga upp några bilder under kvällen. (Vi har inga program installerade för bildöverföring på den bärbara datorn, men Jonas kan säkert fixa det. ) Förra året jobbade jag så mycket att jag inte minns om vi ens skickade några julkort. Så nu känns det riktigt bra att vara ute i god tid, och att vi gör dem själva.

Min mamma kom förbi på fm, då fick vi en liten fikapaus. Hon hade varit på en föreläsning om Feng shui (stavas det så?) och var väldigt inspirerad. Så hon håller visst på att rensa ut saker hemma hos dem. Jättekul tycker jag, för hon har alltid sagt att jag har så kalt och avskalat hemma hos mig. Och nu ska hon själv ha det så. =) Jag tror iaf att det är bra för själen att ha det mysigt, stilrent och inte en massa plotter. Det ska bli kul att se om de kommer att må bättre när de rensat huset på "negativa energier". ;-) Vad blir nästa steg Yoga kanske... eller kanske inte...

En gammal kompis hörde av sig idag, och ville träffas för en fika. Så på fredag innan bowlingen ska vi ses. Det ska verkligen bli roligt. Vi träffades mycket när jag var singel , och hittade på en massa bus... Hon är frisör, så vi har alltid hållit den kontakten genom åren. Men nu är hon mammaledig, så då ses vi inte på salongen heller längre. Men nu ska vi iaf äntligen ses, och babbla bort ett par timmar.(prata är vi bra på båda två) Eller hur det nu blir, då vi kommer ha två barn var med oss. =) Ett mycket bra initiativ av dig Malin!!!

Nu ska jag gå och göra det sista på julkorten, så att vi kan städa innan maken kommer hem. Vårt kök är allt annat än feng shui just nu... =)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela