Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Tandläkaren

Publicerad 2008-09-29 16:50:14 i Allmänt,

Med tunga steg och en fjärils-farm i magen gick jag in på tandläkarmotagningen idag. Mina tänder har alltid gått sönder väldigt lätt, jag hade inte ens emalj på hela tänderna när jag fick dem som liten. Så jag har plast på en del av dem som skydd. Jag var helt säker på att det skulle vara hål i de flesta av dem idag, då jag som ni vet kräkts i fyra månader. Magsyran fräter på tänderna och jag har kräkts av att borsta tänderna, så jag har inte kunnat stå och putsa på dem någon längre stund.

Men jag hade INGA hål, bara lite tandsten!!! Jag är i chock.(Tomas-tandläkaren var lika förvånad som mig) Nu tog han inga röntgenbilder, det gör de inte när man är gravid. Men han kunde inte hitta ett enda hål.... !!!!

Så vi kom överens om att jag ska fortsätta skölja med en receptbelagd fluor, om det är den som gjort detta underverk! Och det gör jag så gärna om jag slipper borra nästa år oxå.Ni vet väll att FRUKT ÄR OXÅ GODIS!!!!

Helgen är över

Publicerad 2008-09-28 17:51:46 i Familj/vänner,

Så har ytterligare en helg passerat, och vi byter återigen graviditetsvecka. Jag är i vecka 21 och nu börjar nedräkningen på riktigt, mer än halva tiden är gjord. Jag tycker att tiden bara rusar iväg, fast jag är sjukskriven. Det jobbigaste med att vara hemma är att jag blir så tjurig. Först går jag hemma och längtar efter att familjen ska komma hem, och när jag väl har dem hemma så surar jag ihop...*suck* Jag tror att jag blir lite avig på dem som har varit med om en massa saker och har något att berätta. Mina dagar är så lika varandra, skjutsa barnen till skolan, sova, titta på någon såpa, sova igen och vänta på att de ska komma hem. Men nu till veckan så ska jag till tandis, barnmorskan och doktorn så då får jag oxå träffa andra människor. =) 

Nu till veckan så ska vårt kökskakel komma. Jag hetsar lite om att allt ska bli klart här hemma, det känns mer viktigt nu när jag är hemma hela dagarna. Samtidigt orkar ju inte jag hålla på med projekten själv, så Jonas får slita desto mer. I helgen har han satt upp lister, så nu är det nästan klart. Sedan ska det kaklas i köket, två dörrar ska målas, trappen ska byggas om och "gå in" skafferiet ska fixas. Sedan har vi en massa inredningsdetaljer som ska göras, men dem får vi ta när vi får tid.

Nu ska jag ordna något att äta, medan jag väntar på att Jonas ska komma hem från buggen.

Aurora

Publicerad 2008-09-25 17:10:56 i Familj/vänner,

Idag var vi på Aurora igen, vår barnmorska där Christina är riktigt bra. Hon verkar verkligen förstå hur jag mår och känner inför förlossningen, utan att pjoska med mig. Och det gillar jag! Idag gick vi igenom hur en förlossning ska vara om det ska kännas ok för mig att vara med. Jobbigt, men nödvändigt. Sedan fick vi gå till förlossningen och känna in två av de tre rummen där. Vi bokade nr 2, för det var störst. ;-) Vi får väll se om det är ledigt när det väl är dax... Jonas tyckte det var sååå mysigt där... och det är det säkert om man slipper vara den som har ONT. Själv fick jag ångest och tunnellseende...

Vi gick även igenom ett troligt scenario, hur det kommer att startas osv. Eftersom jag med stor sannolikhet kommer att bli igångsatt innan bf, så kommer vi få räkna med att tillbringa ett par dygn på förlossningen. Det tar ca ett dygn att göra allt moget för igångsättning om inte kroppen ordnat det själv. Under den tiden får man inte åka hem utan bo på förlossningen. Så vi kommer ladda upp med talböcker (cd-spelare fanns på alla rummen) och ta med datorn och ett gäng dvd-filmer så att vi får tiden att gå.

Jag fick i hemläxa att släppa jobbet, göra avslappningsövningar, tänka på bebisen och att handla och förbereda för den. Hon sade att det är jätteviktigt att jag färbereder mig mentalt. Och visst har hon rätt, jag har inte alls "förstått" att vi faktiskt ska få en egen bebis. Eller som Jonas var snäll och upplyste henne om - "barnen har förstått det bättre..." Och det har de kanske Tilda sjunger för magen för att bebisen ska må bra och känna sig trygg, och Emma ser till att vi handlar de kläder och saker som den kommer att behöva...Idag vill jag även skicka en tanke till bebisens farmor, som skulle fyllt år idag.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela