Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Fasad-jobb...

Publicerad 2009-05-25 13:40:36 i Renovering,

Nu är det utsidan på huset som ska få lite välbehövlig omsorg. Jonas håller på att skrapa för fullt, för hans bror ska eventuellt komma nästa helg och hjälpa till med målandet. Hoppas det för det går ju så mycket fortare om man slipper jobba själv. Just nu så krävs det ju att en håller koll på Melwin och sköter "markservicen" så det blir mitt jobb i helgen.

Jag ansvarar även för ytterdörren. =) Den kommer bli ljusgrå på utsidan och vit med ett ordspråk på insidan. Vi köpte även färg till dörrarna inne, de blir antikvita med text på (skafferi & toa). På min lott har jag även att måla om köksbordet, och stolarna + utemöblerna... Hmmm jag har visst en hel del att göra ser jag... Men våra stora tjejer kommer säkert att vilja hjälpa till, så det blir säkert klart till slut.Här ska vi försöka få till en balkong igen. Den gamla hade ruttnat och blivit avlägsnad flera år innan vi köpte stugan. Så jag hoppas vi kan få till något vettigt... =) Det visar sig...


Emma har varit hjälpsam och oljat trappan, det gjorde hon riktigt bra.


Vårt mål är att när jag fyller (midsommarveckan) så ska fasaden vara klar, och trallen till uteplatsen där de nymålade utemöblerna ska stå under en paviljong med nätsidor som jag spanat in på Coop ska oxå vara på plats. För då kan vi vara ute och fika, det är ju så litet inomhus. Sedan vill vi gärna få klart uteplatsen så att vi kan sitta ute med Melwin utan att han är direkt i solen. =)

Men vi får se hur långt vi hinner, först och främst så ska vi mysa med vår bebis och våra stora tjejer. =)

Ha det gott!!!

Semester

Publicerad 2009-05-25 13:12:45 i Familj/vänner,

Vi passade på att åka på minisemester nu när det var långhelg. Den här lilla stugan i Ullared var vårt tillfälliga hem.


Utsikten från stugan var Ullareds parkering.


Den här bilden tog jag från "vår" gård... Ganska nära shoppingen var vi hela tiden...


Det blev en riktigt lyckad resa, vi hittade en hel del till alla i familjen och hemmet. Jag shoppade en jätte-kasse på Panduro outlet oxå. Men vi hade till och med pengar med oss hem. =) Dem köpte vi färg till huset för igår... Det är inte billigt att måla om huset...

Hur som helst så kanske ni får se oss på kanal 5 i höst, för de var på Ullared och spelade in för sin nya "såpa" under fredagen. Passade perfekt, eftersom vi glömt "gegga" till håret, så Jonas med sina virvlar såg ut som ett troll och jag med mitt spik-raka hår hade inte någon vacker frissa heller. Så om vi någonsin kommer med på film så är det nu... =) Men det bjuder vi på!!!

Ha det gott!!!

Husvisning

Publicerad 2009-05-20 18:24:40 i Renovering,

Igår fick vi komma på visning av det som vi faktiskt trodde kunde bli vårt nya hem... Men vi blev väldigt besvikna. Alla utom Tilda som kollade på helt andra saker än oss andra... Hon for runt som en jojjo i huset ner i källaren och upp på övervåningen, hon pratade mest av oss alla med mäklaren och sedan konstaterade hon enkelt att det finns INGET negativt med det här huset. Så hon ville slå till direkt. Men Jonas och jag gillade inte alls köket och det var konstiga materialval lite överallt. Läskigast var nog badrummet, som verkligen var amatörrenoverat... Sådant kan bli dyyyrt. Utsidan och priset hade fått våra förväntningar att vara ganska höga.

Så nu är vi på ruta ett igen, och får fortsätta vår jakt på det "perfekta" huset. Positivt är ju att vi hinner spara lite mer pengar tills det rätta huset verkligen dyker upp. Så tills dess fortsätter vi att trängas här i vår lilla koja. =) Det funkar ett par år till...

Vi har fått hem en byggställning och ska börja måla om kojan, så att den ser lite mindre "ruffig" ut. En balkong ska det oxå bli igen, sedan får vi se om det hinns med några fönster oxå. Emma håller på att olja in trappan, och ytterdörren ska få sin riktiga färg. (den är bara grundmålad just nu...) Så vi har jobb den här sommaren oxå.

Ha det gott!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela