Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Sorry

Publicerad 2009-11-23 15:07:02 i Allmänt,

Fy, vad jag är dålig på att uppdatera bloggen!!! Men jag bloggar ju mest om pyssel nu i juletider, och det hamnar såklart i pysselbloggen. Och jag är som jag berättat tidigare lite rädd för att lämna ut för mycket privat här, efter händelserna som varit tidigare. Men lite kan jag såklart berätta. =)

Jag känner mig superstressad inför julen i år. Hur knäppt som helst, för så här mycket tid att ordna med allt brukar jag aldrig ha. Eller också är det därför som jag känner stressen. Mina krav på hur julen ska vara ökar, när jag inte kan gömma mig bakom tidsbrist...

Stugan är i stort sett färdigpyntad, det är mest att fixa utomhus kvar där. Jag vill ha ordning under snön... ;-) och granris på trappan. Just det ja, jag vill ha någon krans eller hjärtan på vår pardörr också. Sedan får det räcka. Nästa vecka ska vi ha julklappsbyte i stugan med Melwins kompisar och deras goa mammor såklart. Det blir lite adventslunch och förhoppningsvis en mysig eftermiddag med massa julstämning, prat och skratt.

Lyan i stan börjar också ändra stämning. Idag har köket fått nya gardiner och lite annat pynt. Bland annat en helt otroligt snygg ljusstake från Thorstenssons el. Den är jättehög(den når mig till revbenen, och jag är 170cm lång), och blev snygg i det stora fönstret. Jag ska fota när alla detaljerna är på plats. =)

När J kommer hem från jobbet idag ska vi åka till Örebro med min nya symaskin. Den plockar inte upp undertråden, och det är ju en fördel om den gör det... Jag har ringt och pratat med dem och de gav rådet att byta nål och trä om den. Men det hade jag redan testat, så det är nog något annat. Vi får se vad de hittar på. Hoppas det är något enkelt fel, för jag behöver min nya fina racer till projekten som ska bli klara inför jul...

Vi ska passa på att handla julklappar och födelsedagspresenter idag också. För efter lönen senare i veckan är det säkert mycket mer folk att trängas med i affärerna.

När tror ni det kommer snö då? Jag är iaf fruktansvärt trött på detta grå regnväder!!!

Ha det gott!!!

Trött, tröttare...jag

Publicerad 2009-11-13 04:33:48 i Allmänt,

Igår var det en hård dag... Jag hade två visningar, och det tar på orken. Jag var faktiskt inte jättenervös som jag varit de andra gångerna. Det kändes helt ok att prata inför grupp igen. Det är skönt att den jobbiga känslan är borta. Speciellt när jag har ett yrke där det ofta ingår att man redovisar resultat, eller håller i hela eller delar av möten med både ledning och personal. Om jag inte fått ordning på nerverna så hade det kunnat bli svårt att söka de jobb som jag är intresserad av.

Så här såg det ut på lördagsvisningen, MyKidoos reklampelare...


Första visningen igår var i en stor bergsmansgård, jag blev nästan stum över hur fint de bodde. Det var ett gäng mammor och deras ganska små bebisar. Andra visningen var inför ett tiotal högstadielärare med barn i varierande åldrar. De hade svårt att sitta tysta och lyssna, men annars var det trevligt. Och något som var extra trevligt var att en av textillärarna hade med sig ett mönster på boxerkallingar till Melwin. Jag hade nämnt att det inte finns att köpa på en tidigare visning, och det hade hon "snappat" upp. Så nu ska här tillverkas kallingar till lilleman. =)

Jag vet inte om jag ska fortsätta sälja nästa säsong. Det är ju kanonprodukter, men jag känner mig inte som en säljare... Jag känner mig så mycket mer trygg och bekväm när jag skapar hemma istället. Vi får se hur jag gör... Drömmen vore att jobba deltid som ekonom och driva en egen liten firma med mitt pyssel. Men hur många får leva sin dröm?

Idag blir det en tur till stora staden Ö-o för att fotografera barnen till julkort. Hoppas det inte är allt för mycket folk, för jag gillar inte folksamlingar just nu...

Ha det gott!!!

Trött men glad

Publicerad 2009-11-08 05:44:15 i Allmänt,

Igår hade jag visning av MyKidoo igen, den här gången hos min syster. Jag var lite pirrig, för det är ju lite läskigare att ha visning för sådana man redan har en relation med... Det känns lite skumt att ta en annan roll än den man är van vid. Men det här blev en utmaning i detta, för bland gästerna satt syster, mamma, pappa!!!, systers man och en barndomskompis bla. Men det var den visning som jag är mest nöjd med än så länge. 

 Off The Rack 

Jag lånade syskonbarnen som modeller, och Kellie det lilla yrvädret lättade upp stämningen ordentligt. Allt jag tog ner från ställningen drog hon till sig, höll över magen och sade MIN! Behöver jag berätta att hon är min stabilaste kund. 98% av min kollektionsväska tillhör Kellie om hon får säga det själv, och det hon inte vill ha är Melwins. Hahaha Nu ser jag fram mot torsdag, då jag har två visningar till. Hoppas det känns ännu bättre då!!!

 Shopping 3 

I fredags gjorde jag något som jag tjatat och längtat efter lääänge. Ni som läser min andra blogg vet vad det är redan... Jag köpte en helt ny symaskin!!! Och jag är så GLAD!!! Det är inte en värsting som mammas, men har 103 sömmar och jag kan sy ord mm. Så nu får jag vänja min med att klippa tråden själv och fälla ner pressarfoten med en spak och inte trycka på en knapp... Men det ska nog gå. Hehehe

Jag hade nog tänkt köpa den modellen som är något enklare än den här, och kostade 1000kr mindre. Men han prutade ner den här med 800kr, det är 20 sömmar mer och det finns en pressarfot som driver övertyget lika mycket som undertyget. (bra när man mönsterpassar, så att inte tygerna drar åt olika håll...) Därför blev det den mer avancerade maskinen som fick flytta hem till oss.Idag är det farsdag och ett fullspäckat schema. Babysim med lilleman, klippning hos bästa goaste Malin, ev hockey i Ö-o, fira J, min pappa och min morfar och åka till graven och tända ljus. Så ikväll kommer vi nog sova gott framför tvn.

Ha det gott!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela