Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Nu är det dags...

Publicerad 2010-08-21 05:09:32 i Övrigt,

Imorgon fm får vi hjälp med flytten, vi bor högt upp och har många tunga ekmöbler... Så vi är väldigt glada över all hjälp!!! Allt är inte packat än, och jag vill dammsuga innan vi drar igång... Och JA jag vet att det kommer bli mer smuts när vi håller på, men ändå... ;-)

Vi ligger efter i planeringen både i huset och lägenheten, för lilleman har varit sjuk hela veckan. Han fick 40c feber natten till måndag och när den försvann i torsdags så blev han helt prickig... Förmodligen 3-dagars feber, vi hoppas på det iaf. Han är ganska trött och gnällig, så vi har mest pysslat om honom istället för flyttfixat. Hela Jonas lediga vecka har gått åt till det här, men han har jobbat i huset så mycket han orkat på kvällar och nätter. Nästa vecka ska jag vara ledig, och hoppas hinna både få lite ordning i huset och städa ur lägenheten.

Jag har inte kameran i lägenheten så jag får ladda upp en massa bilder när bredbandet blir inkopplat i huset. (om några dagar) Men det vi har gjort än så länge är rensat och grävt kanterna på grusgången (fick beröm av en granne för det idag =)) satt upp foder och fixat till runt balkongdörren (tack Jocke för hjälpen) målat tak, vägg, golv och snickerier på T:s rum, och spacklat resten av rummet. Slipning, tapetsering, golvsockel och taklist är kvar innan vi kan piffa hennes krypin. Det blir nog fint, hon själv är iaf helnöjd. Och det är ju viktigast.

Det är så skönt att ha hus igen!!! Men jag kommer alltid älska vår lägenhet, den är så mysig. Något som var betydligt roligare den här månaden var att betala räkningar dock... För man får betala ganska mycket pengar för lägenheter i den här staden... Vi har bestämt oss för att köra strikt budget igen. =) För med ett gammalt hus behöver vi en ordentlig buffert. Både till planerad renovering och till saker som går sönder.

Nu måste jag sova lite, innan familjen vill starta dagen. <3

Ha det gott!!!

Nu är vi på gång...

Publicerad 2010-08-14 18:34:17 i Övrigt,

Vilken dag det har varit. =) Lilleman och jag har varit i huset hela dagen, ÄNTLIGEN! Jag har spacklat Tildas rum en första gång och grundat ett par dörrar. Lite ogräsrensning har vi oxå hunnit med. Däremellan har vi bara njutit av att ha en trädgård, vilken frihet!!!

Nu har Jonas kommit hem från jobbet och vi gjorde ett litet skiftbyte i huset. Lilleman behövde hem till sin säng, och J ville oxå börja med lite renovering. Vi får väll se när han kommer hem, förmodligen väldigt sent.

Vi upptäckte igår att under gipset i T:s rum finns en helt ok plankvägg. =) Så vi behöver inte panela om väggen som vi trott. Det är bra, för det finns en lång lista med saker att lägga tid och pengar på...

Nu ska jag sätta mig vid symaskinerna och göra lite måsten. (kul sådana iof)

Ha det gott!!!

Jippie och pirr i magen!

Publicerad 2010-08-14 07:32:11 i Allmänt,

Igår efter jobbet fick vi nyckeln till huset!!! Det känns som en STOR händelse i vårt liv. Nu börjar den stora renoveringsfesten, och den kommer hålla på i flera år... När huset är tomt ser man betydligt fler skavanker än då det var möbler och gardiner i alla rum. Det ska bli så otroligt kul att få forma det till vårt eget!

Jonas satte fart direkt igår med att justera dörrar och skruva fast dörrhandtag. Sådana småsaker som tar tid, och som han inte klarar av att leva med. =) Idag jobbar han, så lilleman och jag går dit i em och börjar greja lite i trädgården. När Jonas kommer hem, och vi kan turas om att passa Melwin så är det spackling och fix på Tildas rum som gäller. Vi hoppas på inflyttning nästa helg. =) Eller om sanningen ska fram så måste vi flytta då. Annars krockar det med stadens stora marknad, och då kan vi inte komma till lägenheten med bil... Så nu är det bara att bita ihop och jobba på. 
 Gardening  Gardener  Hammering  Sawing  Helper  Mopping  Construction 


Så här såg huset ut när vi köpte det i våras.  Färska bilder kommer i nästa inlägg, kameran får följa med oss idag. Allt ska fotas, för det är så kul att kunna titta tillbaka på i framtiden. Man glömmer så lätt hur det sett ut från början.


Ha det gott!Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela