Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Gäsp!

Publicerad 2010-01-30 15:56:26 i Allmänt,

Idag är jag ungefär lika trött som den här kattungen... Puh... Det har varit dåligt med sömn under ett par veckor med sjuka barn, ett migränanfall, anställningsintervju och allt annat som livet bjuder på. Jag har nog gått mest på vilja, och den tog tydligen slut kl 20.00 igår.*snark* Jag missade hela Let´s Dance... Hela jag känns fortfarande seg, så det kommer bli en slappardag idag. Ett loppisbesök, och ett kort besök i stugan är vad vi presterat än så länge...

På loppisen gick jag en del tillsammans med Tildas bonusmamma, hon hade inte varit där tidigare och passade på idag när Tilda var på hockeyträning. Mina barn har tur, de har bonusföräldrar som älskar dem som sina egna. Som biologisk mamma, blir jag varm i hjärtat av detta!!! Som en av papporna i familjen annorlunda sa. "Jag blir sååå arg när någon säger att två av barnen inte är mina. Det är bara lite biologi som är olik, känslorna är samma!"  

Hatten av till alla engegerade bonusföräldrar!!!
Bravo! 

Intervjun igår var nyttig för att få öva lite, men jag tror inte det blir något. Jag hade inte sökt denna tjänst, som bara är 2 månader lång och börjar om en vecka. Det krockar med Jonas kursstart, om han blir godkänd på måndag. Då skulle Melwin få vara hos en kompis, och det känns bökigt för honom när det inte är ett längre jobb... Melwin har vid två tillfällen under sitt liv varit hos min syster i ca 2 timmar. I övrigt har han aldrig varit ifrån oss, så det känns inte riktigt rätt att bara skicka iväg honom mellan 7-17 varje dag... Men vi kommer söka förskoleplats, och börja ha honom bortlämnad några timmar i veckan under våren. Både för hans och vår skull, så vi lär oss att inte alltid vara tillsammans. =´(

Och så lite om utmaningen:
Jag kikade nyss i veckans matkuvert och blev väldigt glad. Vi har bara gjort över med 750 kr den här veckan. Och då köpte vi ändå 5 tvätt/sköljmedel för 100 kr och godis till helgen. Så 250 kr kan vi lägga i "extraspar-burken", sådant peppar. 

En annan burk som fylls på snabbt är den med mynt. Vi använder inga kort, och all växel hamnar i burken. Jag gissar på minst 100 kr i veckan, det blir 5200 kr på ett år!!! Pengarna räcker till en finare systemkamera. Ett mycket enkelt spartips. =)

Ha det gott!

Svårighet nummer 2.

Publicerad 2010-01-28 18:11:01 i Allmänt,

Idag stäldes vi inför ytterligare en svårighet. SHOPPING! Vi var i Örebro och skulle köpa material till presenter, och det är sååå lätt att komma ut ur butikerna med för mycket. Det enda vi köpte som inte var planerat var lite kläder till Melwin, men vi höll oss ändå inom budget. De affärer jag är mest stolt över att lyckas hålla mig till planen i är Ikea, Panduro och Calletex. Det har nog aldrig hänt att jag inte köpt mer än planerat tidigare.

När vi kom hem ringde min lilla mormor med ett tips inför storebrors stundande 40-årsdag. Lyckas jag få ihop den så blir jag förvånad, men nu kör vi på. Jag kan inte berätta vad jag ska göra, det får ni veta efter födelsedagen i mars. Även kusin Kellie har en present på gång, utöver högarna till de egna älsklingarna. Oj, vad jag kommer få sitta uppe i smyg om nätterna och pyssla den närmaste tiden...

Jag såg att min syster lämnat en kommentar om lämpligt kalas-fika. Jag undrar just om vi har samma "bloggrunda" för jag såg dessa skapelser igår, och blev helt salig. Det kommer garanterat bli någon variant av dessa bakverk på pinne, nästa helg. http://www.bakerella.com/make-your-cupcakes-pop/ Vad kan man mer hitta på till ett barnkalas för 9-åringar. Vuxenkalasen är ju inte krävande på samma sätt, då räcker det med fika...

Gårdagens positiva var att en studiekompis fått en ekonomichefstjänst. Stort GRATTIS igen Ingela! Och dagens positiva... låt mig säga så här, håll en tumme för mig klockan 13.30 imorgon... Wiii vad spännande!!!

Ha det gott!

Första svårigheten...

Publicerad 2010-01-27 13:59:12 i ,

Det har gått lite för lätt med utmaningen gissar jag... Men nu har den första svårigheten ramlat ner som en stenbumling på vår väg. Man får ju hälften av föräldradagarna var, och kan sedan föra över mellan föräldrarna. Mina dagar tog tydligen slut den här månaden... Jag hade på känn att de snart var slut, och skickade in lappen om att flytta dagar tidigare i veckan. Men det var för sent. Så nu har vi 7000 kr mindre att leva på än vi räknat med den här månaden. Jag har redan fört över till sparkontot (buffert osv) och vill inte röra dem, för det är bara 2 fria uttag per år. Men räkningarna är betalda, så vi får helt enkelt dra ner på matkostnaden ytterligare. Förhoppningsvis kommer pengarna retroaktivt under månaden, men det visar sig. Jag reagerade väldigt logiskt när det blev jobbigt, jag gick och köpte godis som tröst!!! Hmmm, undrar hur min hjärna är skapt egentligen... ;-)

Jag hade inte oroat mig så mycket om vi inte hade två små trollungar som fyller år den här månaden. Barnkalas och vuxenkalas plus några presenter måste prioriteras. Tur att Tildas önskelista ser ut så här: velourbyxor, långärmad tröja, kjol, väska och tavlor med tryck. Bara sådant som jag kan ordna med själv. Puh! Lillebror har inte så mycket åsikter ännu, och kommer få sitt rum pysslat. Till det har vi det mesta redan. Jonas ska bygga en bänk med diskho, och han får en spis av mormor och morfar. Så det blir säkert bra, jag gissar att barnkalaset blir det som drar iväg mest rent ekonomiskt. Kan man bjuda på blodpudding? ;-) Nej, så illa ska det väl inte bli. Hahaha

Men min familj bjuds på just blodpudding idag, och de jublar. Själv tycker jag att det är äckligt... Men tre förpackningar för 20 kr, det kunde vi inte motstå. Det finns mycket pengar att spara på att lusläsa ICA-reklamen. Den som gått direkt i pappersåtervinningen här i så många år... Nu längtar jag efter måndagarna och att planera veckans mat så billigt som möjligt. =)

Nu ska jag sätta mig vid symaskinen och sy klart Malins ängel. Vi har gjort ett byte, ny färg i mitt hår mot en ängel. Det är ju helt perfekt och ekonomiskt för oss båda. =)

Ha det gott!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela