Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Hipp hipp hurra!!!

Publicerad 2010-06-20 11:00:34 i Övrigt,

Vilket bröllop!!! Folk får säga vad de vill, men jag tycker vi har en fin kungafamilj!!! Och prins Daniel gjorde ett bra jobb, tänk vilken press han hade på sig. Här i lyan stod tv:n på hela dagen, så jag missade inte många sekunder. Men jag somnade efter kungens tal... *typiskt* Jag hade velat höra hela Daniels och hans fars oxå, och sett tårtan...

Lite kunglig glans har vi här hemma faktiskt, i form av mårbackapellargoner. =) Det är en av mina favoritblommor, och fanns tydligen med i kronprinsessans bukett. Mina håller jag på och tar skott på som bäst, för vi får så rackarns många fönster i nya huset. Och två trappor, en ballkong plus en trädgård. Så jag behöver MÅNGA mårbackor för att det ska bli så där lantligt trivsamt. =)En loppis hann vi iaf med på förmiddagen, lilleman och jag. Och några fynd fick följa med hem.Hur jag än försöker, så kan jag inte komma på en plats i nya huset där vår fina äppelskänk får plats...
Det känns lite sorgligt. Men kanske kan vi göra om lite i stugan, så att den kan stå där... Vi får se hur vi gör. Kanske, kanske kommer vi sälja den, men jag hoppas inte det blir så.
 
Nu är lägenheten uthyrd till en ny familj. De skrev kontrakt i fredags, men valde att ta den först från 1 september. Typiskt!!! Men vi flyttar nog ur och städar klart under semestern. För jag vet hur trötta vi är ändå när vi jobbar för fullt. Och när vi får tillgång till huset kommer vi ju inte vilja hålla på och städa och tvätta fönster i lägenheten. Så det får bli stugan som blir vårt hem under augusti. För vi kanske måste bo där i början av renoveringen också. Vi ska bla måla ett par golv, då är det ju skönt att bo någon annanstans.

Vi kommer få köra våra saker till nya huset, så vi behöver inte flytta dem två gånger. Så sakerna flyttar in lite före oss kan man säga... =)

Ha det gott!

Vab

Publicerad 2010-06-17 10:37:25 i Övrigt,

Idag är jag inte på spa, som jag borde varit med resten av jobbet. Lilleman tyckte att lite förkylning och feber passade oss bättre... Jag kan inte gärna be Jonas stanna hemma när vi faktiskt inte ens ska jobba... Att vara hemma med sjuka barn är lite jobbigt rent mentalt tycker jag. Inte att han är jobbig och gnällig, det är helt ok. Men eftersom jag är pigg, så känns det som om jag skolkar... Jag vet ju att någon måste vara hemma, men det ger mig en liten klump i magen...

Något som är lite roligare är att vi hämtade hem ett gäng tapetkataloger igår. MUMS, vilka härliga tapeter vi hittat!!! Jag har en favorit till köket, den är sååå kitchig... =)


Den är som ni ser turkosgrön i botten, det man inte ser är att den är vitprickig oxå. Jag gillar den hur mycket som helst. Tyvärr har jag predikat om inredning lite för mycket för min äkta hälft... För hans första kommentar var att den kommer inte riktigt att funka med halltapeten, och man vill ju ha det enhetligt... *suck* Var han tvungen att komma ihåg just det, vi kunde ju gjort ett undantag... ;-)

Halltapeten vi gillar mest just nu är blå och vit, men det kanske går att tänka om på den... Vi får se hur det blir. Jag har några förslag till Tildas rum, som hon ska få välja mellan. Åååå, vad jag längtar efter att få sätta igång. I lördags köpte jag en hel del coola möbler på loppis. De ska målas och fixas, sedan kan ni få se bilder av dem. På lördag ska jag dit igen, för mina kontanter tog slut sist, och de tar inte kort. Det fanns några inredningsdetaljer, som jag verkligen hoppas står kvar då...

Nej, nu ska jag försöka städa lite i lyan. Ikväll kommer ett par som ev ska ha lägenheten. De kommer ha med sig kamera och fota, och då vill jag att det ganska städat... Det lät dessutom som om de vill flytta in tidigare, hoppas det. =)

Ha det gott!!!

Skum känsla!

Publicerad 2010-06-11 17:14:43 i Övrigt,

Idag har jag semester, för lillskruttan slutar 2:an och vi har haft visning av lägenheten. Det var tre par här, och fler kommer visst nästa vecka. Det kändes otroligt skumt att det gick runt människor här och ville bo "hemma hos oss". Jag har inte flyttat till huset mentalt än, och tyckte det vart lite jobbigt. Helst skulle jag vilja ta med lägenheten och ställa den på Villagatan... Nu låter det som att jag inte alls vill flytta till huset, men det vill jag absolut. Men lägenheten är lite speciell för mig. Som tur är ska vi till huset ikväll, då kommer nog min olustkänsla att släppa. =)

Jag börjar misstänka att allt inte gick riktigt rätt till när vi fick den här lägenheten. För nu är det ett 10-tal som köar för en 5:a i vår stad, och garaget är det kö på inom huset... När vi fick den här så fick vi visningen av en vaktmästare, och bestämde oss på plats. Han lovade oss kontraktet om vi gick igenom UC-kontrollen. Han lovade oss även garaget, som han sade hörde till lägenheten. Så vi börjar misstänka att vi hade en himla tur, och att vaktmästaren lovade lite mer än han eg fick... =)

En (lite finare) äldre dam som var här blev mycket upprörd över att behöva vänta på att de som stod före i kön får tacka ja eller nej först... Hahaha, hon var nog ovan att inte få som hon ville. "För de vill faktiskt bo så hääär, i en paaaraaad våååning... " Jag skulle vilja se henne en fredag med liveband på puben i huset... hehehe

Ha det gott!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela