Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Vill ni veta min hemlighet???

Publicerad 2010-11-30 12:34:56 i Övrigt,

Den är nog inte så spännande för er. Men för mig är det här ett STORT steg. =) *trumvirvel* Från och med imorgon har jag ett eget företag!!!! Shocked 
Det känns otroligt spännande, även om det bara är ett litet hobbyföretag. För det är faktiskt som mannen på Skatteverket sa, jag kanske kommer sälja utav bara sjutton och omsätta mycket mer än jag hoppas och har uppgett. ;-) Hahaha, han hade lite humor den mannen. =)

Han tyckte nog att jag var lite knasig som ska registrera min moms varje månad med den lilla omsättningen. Men är kontrollfreak ett av mellannamnen så vill man ha det så. =) Och det accepterade han. =)

Jag håller på att bygga en hemsida, den kommer fyllas på med produkter efter julmarknaden. Så just nu är den lite tom. Där kommer man kunna köpa färdiga produkter och även beställa utifrån egen design med de modeller och tyger jag har.

Välkomna in och kika på http://www.tilmabus.eu

Nu ska jag gå och titta till Bus, som sover middag. Han är sjuk och behöver pysslas om lite extra. <3

Ha det gott!!!Hemma och sjuk =(

Publicerad 2010-11-26 06:43:13 i Övrigt,

Jag har inget flyt just nu... När det blir för mycket negativ stress så får jag svårt att sova, och nu är det mer än en månad sedan jag sov en sammanhängande sömn och utan en orosklump i magen. All oro med mormors sjukdom, och händelser som skrämmer mig på jobbet gör att jag inte mår så värst just nu. Natten till igår fick jag jätteont i magen och kände mig skakig på ett skumt vis, magkatarr kanske. Och jag kände att det var dags att lyssna på kroppen. Så jag gjorde något som jag har väldigt svårt för, jag sjukskrev mig!!! Jag var själv hemma hela dagen och tvingade mig själv att ligga stilla och låta tankar och känslor komma fram. Sedan skrev jag "att-göra-listor" och gjorde en ordentlig kassabok utifrån vår ekonomi. (Ni kommer väll ihåg att vi har köpstopp?) Det har en underligt lugnande effekt på mig. =)

Idag hade jag tänkt gå och jobba igen, men lilleman kom hem från dagis med en otäck hosta igår. Så honom ska jag ta med till vc för att få medicin. Så idag vabbar jag, det känns bättre än att vara sjukskriven själv, även om jag vet att det är befogat...

När det är köpstopp så finns det några dagar varje månad som jag gillar allra mest. Och det är löningsdagen och dagarna efter det. Dels så placerar jag ut pengarna då, där de ska vara. Och så ser man på fb och hör alla runt omkring prata om hur de shoppar just de här dagarna. Det hade säkert vi oxå gjort om vi inte köpstoppat. Men det är väldigt skönt att ställa sig utanför köphetsen ibland. Vi har vänt på det och satt ut lite vagnar och annat på Blocket. =) Tanken är att sälja ihop till julklapparna. Vi får se hur det går. Om vi inte säljer sakerna, så finns det 5000kr i ett julklappskuvert. Men helst så vill jag slippa använda dem.

Själv har jag fått en fin julklapp redan, vårt drömhus. Och om jag får önska något mer så är det såklart att mormor får bli frisk igen, och en annan sak som är lite hemlig... ;-)

Nej, nu är det dags att väcka upp tjejerna och ringa vc.

Ha det gott!!!

Mosters onge

Publicerad 2010-11-21 06:59:04 i Övrigt,

Systerdottern har varit här och valt ett tyg, och en modell på en klänning. Så här blev resultatet.


Hon hittade en mössa i stl "för stor" oxå, men det var nog mönstret som var viktigast. Hon kommer nog bli intresserad av kläder, för hon gillar verkligen att få vara med och påverka själv. Frågan är vad hennes mamma/min syster tycker om det. Hon har alltid askytt retro... Men man kan väll säga att hennes dotter har fått min smak på tygerna... ;-)

Så här såg de tillklippta högarna ut för en dryg vecka sedan...Så nu jobbas det för fullt i syrummet. Målet är 60 plagg+mössor+lite kuddar och vimplar bla. Nu är det två veckor kvar...

Kanske jag bjuder på en kaosbild från syrummet i nästa inlägg... För det är kläder och tyger högt och lågt där just nu. =) Och jag ÄLSKAR det!!!

Ha det gott!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela