Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Aktiv helg

Publicerad 2010-09-26 12:11:38 i Övrigt,

Den här helgen har vi hunnit med en hel del, och det känns så himla skönt! Jag har sorterat alla kläder som låg i
säckar sedan flytten, skurat och organiserat i hela huset. Det är fortfarande inte som jag vill att det ska vara, men en bit på väg. Det är bra med en son som drar igång dagarna tidigt, då hinner man mycket. =)

Jag har hunnit med en hel del pysslande oxå. En del som var nästan klart, som jag färdigställde och lite helt nytt. Senare idag tänkte jag sy lite mössor och scarves till lilleman av de nya tygerna. 
 
Igår gjorde jag klart två bodies i stl 62 med applikation på ryggen. Det är tvillingflickor som skall ha dem. Nu syns färgen lite dåligt, men den ena är röd och den andra lila. Hoppas tjejerna ska trivas i dem.
Lilleman har fått en tröja i fordonstyget. (även jeansen är hemsydda) Han gillar tröjan, och ropar biiiil, när han får ta på sig den. =)


Dagens miss... Sydde en tunika till mig själv, i den superfina duvblå velouren. Så långt är allt ok... Men jag chansade lite på måtten och det straffade sig. Den hakar sig på bilringarna!!! USCH!!! Så nu är det jag som slutar ha "lördag hela veckan" och följer med kollegan till gymmet!!!  =´( Det finns ett gym i samma byggnad som vårt kontor, så vi har pratat om att lösa kort där. Då kan man träna i anslutning till jobbet, och förhoppningsvis blir det lättare att ta sig tiden då.
För övrigt så var tyget helt underbart, och jag kommer köpa in mer. Och göra några fler tunikor, i både vuxen och barnstorlek.

Ha det gott!!!

Penningslukare

Publicerad 2010-09-25 06:28:52 i Övrigt,

Igår gjorde vi en resa till Örebro, för att köpa lite småsaker till huset. Det är en riktig penningslukare det här huset. ;-) Men för varje investering blir huset liiite finare. =) Igår köpte vi tapeter till hallen (syrummet), gardinstänger till köket, gardiner (billiga, provisoriska...), fönsterlampa, blomma och kruka(de sista tre till vårt sovrum), och sist men inte minst en garderob till Emmas rum.

Oj, vad dåligt den syntes... Den är riktigt snygg tycker jag iaf. Och nu hoppas vi att fröken tonåring ska tycka det också, hon hade spanat in garderober i en helt annan prisklass... Men pengarna behöver räcka till så mycket just nu... =)

Jag köpte lite tyger när vi ändå var i stora staden. De hade slut på svart velour och svart mudd, så jag måste åka tillbaka nästa vecka... *typiskt* Men jag hittade bla ett supersnyggt velour i duvblått, av det ska jag testa att sy en tunika i vuxen-storlek. =) Jag har en modell i huvudet, som jag ska testa att få ner på ett mönster. *rooooligt*

Om jag bara hinner i helgen, så kommer jag regga firman då... Och det känns både otroligt spännande och ganska läskigt...

Idag öser regnet ner, och vi ska ha en röjardag i huset. Förhoppningsvis hinner vi en bit på renoveringen och mina beställningar också. Jag har fått hem så fina tyger som jag ska sy till julmarknaden av!!! Så nu vill jag bara få klart syrummet, för då först tänker jag börja sy av dem. =)

Ha det gott!!!

Så här kan vi inte ha det!!!

Publicerad 2010-09-20 10:59:17 i Övrigt,

Trappan i drömhuset är gjord i trä, och ganska sliten. Trappstegen är lite för smala och under åren så har huset satt sig, och trappan har kommit att luta lite framåt. Dessutom finns inget trappräcke... Det är livsfarligt!!! Min mormor och morfar har inte ens fått gå upp på övervåningen pga trappan. Vi har funderat och funderat på hur vi ska lösa problemet utan att förstöra charmen med trätrappa. Och tänkte hitta på något efter att de oinredda rummen blir klara.

Men i lördags fick vi nog av att "leva farligt" då Tildas bonusmamma ramlade utför nästan halva trappan!!! Så nu målar vi trappan ljusgrå, sätter på mörkgrå halkskydd på varje trappsteg och sätter upp ett räcke. Det här får gå före de andra projekten. Ingen ska behöva göra sig illa i våran trappa, det vill vi verkligen INTE!!! Att det sedan inte blir den snyggaste trappan i världen, det kan vi leva med.

Idag har alla barnen studiedag, och jag är hemma med dem. =) Vi har inga saker vi MÅSTE göra på hela dagen, skönt. Jo visst ja, jag ska göra en SWOT-analys inför medarbetarsamtal med storchefen imorgon. Det blir intressant att höra vad som är på gång. Som sist in på en nystartad arbetsplats är jag inte helt trygg med min possition. Men, men jag tänker inte oroa mig innan jag vet vad som är på gång. Det värsta som kan hända är ju trots allt att de måste säga upp personal. Och då får jag iof mindre pengar, men samtidigt mer tid med barnen. Vi slimmade ju vår ekonomi i våras, och jobbar vidare på det trots lägre kostnader och högre inkomster. Det gäller att amortera när räntan är låg och inkomst finns. ;-) Efter vår ekonomiresa för snart 2 år sedan, kommer jag aldrig ta fast inkomst för givet igen...

Nej, nu har jag svamlat klart...

Ha det gott!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela