Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Vilken påsk!!!

Publicerad 2011-04-25 21:56:22 i Övrigt,

Vilket härligt väder vi fick hela påskhelgen!!! Vi har haft en lugn och skön ledighet, det hoppas jag att ni som tittar in här oxå haft. Vi slutade vid lunch i torsdags och packade in oss i bilen direkt för att tillbringa ett par dagar i stugan. För första gången sedan vi flyttade in till stan tyckte jag om att vara där. Men efter två nätter längtade vi hem till huset igen. Jonas jobbade några timmar på påskafton, så då passade det bra att åka hem.

Jonas och Bus åkte ut idag igen för att tvätta bilen, leka i kojan och hoppa studsmatta. I år uppskattar han verkligen att leka ute, han är ingen bebis längre... Jag stannade hemma i stan och tränade Zumba, läste bok och sov middag!!! Det är verkligen lyxigt att få göra sådant i lugn och ro ibland. Men efter ett par timmar började jag längta efter dem...

I lördags vaknade jag med en sjuk träningsvärk på baksidan av armarna, och kunde inte förstå varför. Vi grubblade en del över mysteriet och hade förslag som att sängen är för hård och ger mig ont och att jag krattat lite dagen innan... Men inget av de alternativen var rätt, för anledningen var studsmattan. Nog för att det är sjukt många fjädrar att spänna fast, men inte trodde jag att jag skulle få den träningsvärken... *rodnar* Jag får helt enkelt låtsas att fjädrarna är extremt hårda, för inte är det väll mina armmuskler (eller brist på dem) som är problemet...???

Det känns som en ovanligt avslappnad Påsk, varje minut var inte uppstyrd som det blir vissa år. Vi hade faktiskt samlat alla måsten på en dag, och använde de andra tre till att bara vara. Lite ur rutinerna har vi visst hamnat oxå, för klockan är snart 22 och lilleman är fortfarande vaken... Stackarn kommer vara trött när klockan ringer imorgon bitti.

Ha det gott!!!

Pyssel

Publicerad 2011-04-10 16:51:01 i Övrigt,

Det är kul när man får sällis när man pysslar. Det fick jag häromdagen när jag skulle texta några tavlor. Fina tapeter va!!!???


Till köket, och nya kaklet som saknar fog...


Till prinsens sovhörna. Han bor i vårt sovrum, då vi har ett rum för lite. Men vårt rum är stort, så det fungerar utmärkt.


Ha det gott!

Vårfix

Publicerad 2011-04-09 16:46:17 i Övrigt,

Vad härligt det är med sol och värme, man blir sugen på att vårfixa både ute och inne. Och det är precis vad vi gjort idag. Kört några vändor till återvinningen med grenar och löv, klippt granhäcken på ena sidan och krattat massor. (och massor är det kvar!!!) Det är så kul att ha en egen trädgård att greja i igen!!! Den gör mig så glad, att det är larvigt. För den är verkligen inte fin egentligen... Men den är våran! =) Snart har det torkat upp tillräckligt mycket för att min far ska kunna dundra in med grävmaskinen och sätta fart på sommarens stora projekt. Trädäcket. =)

Så här såg det ut när Jonas kapade ner en bit av granhäcken. Här hade prinsen tröttnat, så vi var inne och städade istället. =) Kolla in prinsens chokladspår på rutan... =/


Just nu har jag en vilopaus efter att ha röjt ur hallen. Alla vinterkläder ligger i tvättstugan, och de för små kläderna är utrensade. Mycket Melwinkläder som fick rensas bort... Ska kolla om det finns någon som har en lite mindre kille som vill ta över dem, det känns dumt att slänga fina kläder och jag är för lat för tradera. =/ Det är så skönt att röja och rensa. =)

Det tråkiga med våren är att man ser hur skitiga fönstren är. *urk* Jag funderar helt allvarligt på att anlita någon firma och utnyttja Rut-avdraget. I stan har vi 12 fönster och i stugan 9 (okopplade) och så vill jag ju såklart tvätta eller sy nya gardiner till alla rum. Det tar väldigt mycket tid och jag kommer garanterat få ont i min knasiga trasiga nacke. Så en firma som tvättar fönstren i stan tror jag är välinvesterade pengar. Men först ska köket bli klart, annars är det inte så stor idé att tvätta några fönster. =)

Nej nu kan jag inte sitta här och drömma om fönsterputsning längre, dax att städa och röja i resten av huset.

Ha det gott!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela