Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Rock´n Roll

Publicerad 2011-02-28 06:59:41 i Övrigt,

Som jag berättat tidigare så kom det i lördags hit en grupp TOKA, och höll i träning för oss i vår lilla stad. Så nu har jag testat både Zumba och Rock´n roll fitness. Båda var roliga, men den sistnämnda var i en klass för sig. Oj, oj vad glad man blev av det passet. I Zumban gick det lite väl snabbt, så jag knyckte till med nacken i något hopp(som jag inte borde göra alls än...) och har lidit av den resten av helgen... Så kan det gå när man ger sig på mer än man klarar av egentligen... ;-)

Det roliga var att under passen tyckte jag inte att jag tränade mycket mer än ben och kondition, men när jag vaknade igår... Ja, då hade jag ont i muskler i precis hela kroppen. Det är ju bra! Igår gick vi tipspromenaden, men i övrigt låg jag mest och hade ont i nacken och huvudet faktiskt. Tur att det var massa skidåkning på TV:n, annars hade dagen blivit lång.

Jag som planerat att sy klart beställningarna igår... =( Tur att de ljusa kvällarna gör att det finns energi kvar när man kommer hem på kvällen. Jag vill ju få leverera dem, för de väntar säkert på sina kläder.

Nu ska jag packa lite och åka till dagis med liten och jobbet med mig själv. Ny vecka, nya möjligheter.

Ha det gott!

Happy, happy, happy!!!

Publicerad 2011-02-26 08:09:20 i Övrigt,

Nu är vi riktigt på gång med köksrenoveringen. Igår köpte vi kakel, beställde tapeter och kollade ut vilken bänkskiva och diskho vi ska ha. *GLAD* Jag har varit velig vilken stil köket skall få, och tänkte att den tapet vi faller för får bestämma stilen. Och så här ser den ut:Japp, den ser ut som gamla tidningar. =) Så nu kommer köket få svart och vitt som bas, vilken skillnad mot nu. Jätteblått och terakotta...*rys* Men det var ju modernt när de förra ägarna valde det. =) Tänk att man ändrar smak så otroligt på några år!

Så det här är planen. Hög bröstpanel i pärlspont (vitmålad), tidningstapet, hissgardin och stolsdynor i svart och vitt, svart bänkskiva, keramikho och vitt kakel. Vi valde vanligt slätt 15*15 kakel. För vi vill inte lägga en förmögenhet på den här renoveringen, och då kan vi enkelt ändra stilen efter årstider och humör. För tex Lagerhouse har coola stickers som man klistrar upp på kakel. Detaljerna i köket kommer vara lite i gammal industrikänsla. Det är snyggt tycker jag. =) Och säkert blir det lite betong oxå. Åååå, vad jag längtar efter att få piffa!!! Men först måste vi göra grovjobbet... =)

Dagens tips: Om ni har vägarna förbi Örebro, så har PK-Design (en superduper-inredningsbutik) 30% på hela sortimentet nu. Jag köpte en "fågelbur" som jag ska ha en plättar i luften i och en olivkrans. Men jag ska tillbaka och köpa mer saker till köket. Vår son var på röjarhumör igår och passade bättre i butiker som K-rauta än sköra inredningsbutiker... ;-)

Den här helgen ska jag förutom dagens två träningspass sy klart det sista på några beställningar, spackla köksväggarna och om jag hinner börja måla på några loppisfynd. Våren ger lite ny energi, eller hur. =)

Ha det gott!!!

Sportigt lov

Publicerad 2011-02-22 09:55:31 i Övrigt,

Vilket underbart sprotlovsväder det är i år!!! Om man ska vara lite närking så kunde det få vara liiite färre minusgrader, men i övrigt är jag nöjd. ;-) Lillbus har åkt sin första längdskidtävling!!! Tyvärr var kortaste banan 600m, och det var lite långt för hans korta små ben. Efter halva banan bröt han och gick in i kluddstugan där han hört att det fanns våfflor och bullar... Vi hade inga skidor i hans storlek, men det fixade kusinerna O och W som hade ett par de inte använde längre. Tack för det!!!

Idag ska lilla storasyster åka skridskor med sin kompis och hennes familj. Är det sportlov så måste man ju sporta oxå, eller hur... ;-) I söndags testade jag, Emma och Sandra en för oss ny motionsform,Afrikansk dans. Jag hade inga höga förväntningar, men hjälp vad roligt vi hade!!! Om det sedan var dansen i sig eller sällskapet låter jag vara osagt...Men skrattkramp hade jag till slut... Och nu på lördag ska jag testa Zumba och Rock´n roll fitness. Spännande. =)

Sjukgymnasten ringde igår, och erbjöd mig att ingå i en studie om yogans effekter på stress. Jag har inte bestämt mig för om jag ska gå med. Men jag är lockad, för man får ta en del tester under studiens gång. Och jag gillar när jag kan se effekten av det jag gör. Motion -> sänkt blodtryck osv... Vi får se hur jag gör. Mina första två veckors hemläxa har iaf gett -1,4kg på vågen, vilket jag är nöjd med. Hoppas det fortsätter så här lätt... =)

Nej, nu ska jag stänga av datorn. För det är oxå en del i omläggningen till ett sundare liv. Datorer umgås jag med så det räcker och blir över på jobbet. På fritiden får det bli annat. Därför kommer inte bloggen uppdateras speciellt flitigt, utan bara när jag känner för det... Och om det blir en gång om året eller tre gånger i veckan det kommer bero på vad jag har lust med just då. Positiva energier är vad familjen W är på jakt efter den här våren.

Ha det gott!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela