Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Jobb, jobb, jobb...

Publicerad 2011-01-29 12:16:56 i Övrigt,

Just nu är det mycket som kretsar kring jobb i vår familj. Emma jobbar/praktiserar två dagar i veckan på ICA i vår stad. Det är roligt att höra och se hur hon växer med uppgiften. Jonas har fått lärlingsplats på elfirman där han praktiserat, och är också uppfylld av nya arbetsuppgifter och nya roliga arbetskompisar. Själv har jag varit på utbildning i Stockholm två dagar den här veckan, och kommer från och med nu kunna/få göra även bokslut och årsredovisningar till mina kunder. Det känns kanon!!! Våren är en intensiv tid på en redovisningsbyrå, så nu gäller det att jobba på. =) Me like a lot!!!

Jag jobbar ju även med min lilla firma. Och det kommer in beställningar i en alldeles lagom takt. =)

Köpstoppet då...??? Det går faktiskt utmärkt!!! Den här månaden har vi amorterat nästan 10 000kr extra!!! Och det kommer ju ge effekt i framtiden. =) Det ser jag som en typ av sparande. Jag har gjort exelblad, där vi fyller i varje månad hur mycket skulderna sjunker. Kontrollfreaket i familjen (alltså jag) bara myser... Hahaha Nu måste vi sätta undan pengar till service av bilen inför besiktningen. Och till sommarens husprojekt. De saker som vi/jag vill göra i sommar:
- Bygga altan, eller minst trädäcket iaf
- Rusta upp förrådet, där taket håller på att rasa in.
- Dränera om ett hörn, som är odränerat just nu.
- Gräva bort den döda granhäcken på baksidan och plantera en ny.(tur att jag har en pappa med grävmaskin... det underlättar ju trädtårdsarbetet... ;-))
- Måla trapporna vita.
- Rusta fönstren på södergaveln.
- Plus en massa annat småfix... som blommor, trädgårdsland och lekplats till barnen. Jag vill ha en trädgård där man kan både sätta sig med ett glas vin och bara njuta men även leka, stoja och spela fotboll i. =)

Hälsolöftet hmmm...??? Not so good... Har varit ur balans, och misstänker magkatarr. Mår illa och kräks utan att vara magsjuk... Och NEJ jag är absolut inte gravid!!! Men jag har varit duktig och kontaktat vårdcentralen för en ordentlig undersökning. De ska ringa upp mig nästa vecka.

Nu ska jag försöka komma ur pyamasen, innan Jonas kommer hem från jobbet om ett par timmar. Men det är ju så skönt att bara mysa runt i pyamas och raggisar utan krav... =)

Ha det gott!!!

Tiden går så fort!!!

Publicerad 2011-01-23 14:47:53 i Övrigt,

Så har ytterligare en vecka susat förbi hur snabbt som helst. Fortsätter tiden att rusa så här, så är det snart sommar och sol igen. =) Veckan som gått har varit innehållsrik. Ett telefonsamtal från en gammal kompis mamma gjorde mig varm i hjärtat. Samtidigt väckte det en saknad av vänner som brukade finnas så nära, men där livet kommit emellan och vi hörs på tok för sällan!!! Måste göra något åt det!!! En annan vän inom samma kategori fick ett otäckt besked i veckan. Hoppas hon vet att jag finns här om hon behöver mig... =/ Och mormor är tillbaka på sjukhuset igen. Det var en snabbsumering av veckan.

Men mellan dessa stora händelser har det såklart varit jobb, bus och härligt vardagsliv. Jag har fått några önskningar om bilder härifrån huset, och ska försöka skärpa mig. ;-)

Förra helgen var vi på en mannifestation på Nora torg för Eva Magnusson. Då inspirerades jag till detta fönster med änglavingar och en vit ängel.Så här ser det ut på lite håll. Bordet och stolarna är loppisfynd. =) 500kr, på Gåvan!!! Gruppen ska målas vit.

Tilda var modell till hemsidan. Då ville bus oxå ha en tubscarf och vara med på kort. De kostar 195kr, och man kan välja vilket tyg man vill. Passar både barn och vuxna. =)Ha det gott!!!

Köpstopp

Publicerad 2011-01-20 05:16:16 i Övrigt,

Äntligen är det den 20:e och barnbidrag. Årets fattigaste månad drabbade även oss. Jul och födelsedagsbarn i kombination med att liten varit sjuk (-4000kr NETTO!!!) märktes på kontot... Tur att vi hade lite sparat som kunde hjälpa till. Nu ska lönen vara komplett och kanske kommer pengarna från försäkringskassan under denna månaden... Det är bara 2 månader sedan jag anmälde vab... =/ De hade inga problem med att jag sänkte min inkomst då jag började på nya jobbet, men nu när jag går upp till den gamla nivån igen så var det inte lika enkelt. Då ska arbetsgivaren ockå blandas in osv... Men, men rätt som det är så kommer kanske pengarna. =)

Fördelen är ju att om pengarna kommit under vår fattiga månad, så hade de gått till mat och bensin. Men nu kan de gå till amortering eller sparande. Man måste ju se allt från den ljusa sidan, eller hur...?

Planen för den här månaden är att amortera extra och spara ungefär samma belopp. Sedan fyller två av barnen, så det kostar lite. I övrigt blir det inte så mycket shoppat, eventuellt två fönsterlampor till vardagsrummet bara... Det blev så mörkt när julstjärnorna försvann.

Det ska bli kul att se hur vårt alternativa köpstopp kommer fungera. Förhoppningsvis blir resultatet som vi hoppas, en ordentlig peng på sparkontot och lägre kostnader genom extra amorteringar. =)

Ha det gott!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela