Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

En glad dag trots vab.

Publicerad 2011-03-30 09:12:19 i Övrigt,

Efter två nätter av gråtande 2-åring, som under natt nummer två fick ont i magen är det vab här idag. På hans dagis ligger både barn och personal nerbäddade, så det var inte helt oväntat kanske. Nu har han sovit några timmar och verkar må ganska ok igen. Även om han inte ätit ännu och är lite matt.

Vad ska vi hitta på idag då? Städa när den lille vilar kanske, så stökigt och skitigt som vi har nu tror jag aldrig vi haft. Jag har ingen ork alls när jag kommer hem på kvällarna... =( Men det blir säkert bättre nu när våren är på ingång. Eller också bäddar jag ner mig med lilleman och vilar jag med, det vore faktiskt riktigt skönt. Vi får se vad det blir.

Igår var vi hos Y på banken för att kolla över våra pensioner. Så nu ska vi för första gången göra ett aktivt val, och välja någon typ av förvaltare. Det verkade vettigt. Det allra bästa var att man kan välja en förmånstagare till pengarna OM något skulle hända så man inte själv behöver pengarna. Vi kommer inte börja pensionsspara ännu, utan satsar på vanligt sparande som vi kan komma åt om det behövs, samt extra amorteringar. När de dyraste åren med småbarn, nytt hus och lärlingslön är över kommer vi satsa även på pensionssparande. Det är lite svårt med pensioner tycker jag, man kan ju egentligen bara gissa hur det kommer att vara om 28år... Men visst är det viktigt att vara aktiv redan nu. När jag blir pensionär vill jag kunna leva gott, göra resor och hjälpa mina barn om det behövs. Därför känns det skönt i hjärtat att ha tagit ett beslut. =)

Om någon undrar hur det går med köksrenoveringen, så går det i snigelfart. Om vi fortsätter i samma takt som vi hållit än så länge, gissar jag att vi blir klara våren 2019... Men vad gör man när orken tryter? Renovering skall vara kul, och alla ska må bra. Därför känns det inte så katastrofalt att det tar tid. Kanske gör vi ett ryck ikväll, men förmodligen inte. Hahaha, det är så olikt oss att inte skena iväg med renoveringarna. Men mitt mål är att det är klart till påsk. Det vore skönt att kunna storstäda inför den helgen. För nu är det liksom ingen idé att tvätta fönster och gardiner, de blir ändå dammiga så fort vi slipar eller sågar till något i köket... Eller också flyr vi till stugan över påsk, och behöver inte bry oss... ;-)

Nej nu ska jag gå och leka med sonen, undrar om han väljer att leka med grävmaskiner eller hellikoptrar idag...

Ha det gott!!!

Älskar vår!!!

Publicerad 2011-03-19 09:22:29 i Övrigt,

Jag gillar alla årstider faktiskt, och blir inte deppig av någon av dem. Men jag är otroligt frusen av mig, och därför lever jag upp nu när solen börjar värma igen. Det är första våren i drömkåken, och det känns fantastiskt bra. Fortfarande får vi mycket kommentarer om husets och gårdens skick, och det kan jag förstå. hahaha Men vi älskar vårt hus för sin ruffiga potential... Vi tar babysteg mot målet, och varför stressa?

Idag skall vi köpa färg till en gammal skolbänk som vi fyndat för 20kr på loppis!!! Den ska stå i köket, det kan vara bra att ha en pyssel och läxplats där. Den kommer bryta av det vita, grå och svarta med att gå åt det turkosa hållet. Och jag har kikat runt i en hel del inredningsbutiker efter kul detaljer till "piffet". Köket ska bli otroligt skönt när det är klart, stylat och ombonat.

Nej nu ska jag ut och njuta av solen, innan det är dax att kakla lite. Och kanske åka på fest ikväll, vi får se vad energin räcker till. =)

Ha det gott!!!

Bloggtorka

Publicerad 2011-03-15 10:21:30 i Övrigt,

Just nu har jag ingen lust att blogga... Är det då man ska låsa bloggen och börja använda den som dagbok istället...??? Vi får se hur det blir. Vi har snart köpt hem allt som behövs till köksrenoveringen, då får jag kanske något att blogga om. =) Förra veckan var varit minst sagt omtumlande, på ett ytterst obehagligt sätt. Dock löste det sig i fredags. *LYCKA!!!* De vidriga dagarna i ovisshet och oro(och hypokondri efter att ha googlat...) har gett mig lite nytt perspektiv på livet faktiskt. Kommentarer gjorda i avsikt att såra, kommer numera "rinna av mig som vattnet på en gås". (ett citat som min älskade mormor ofta använder...) Har bara de jag älskar och bryr mig om hälsan så är inget annat viktigt!!!

Nu får det vara slut på att stressa runt och försöka finnas till för alla utom sig själv!!! För det är ju så det blir, först kommer barnen, sedan jobbet, efter det om det finns ork hemmet, sist och alldeles för sällan hinner man ta hand om sig själv och kanske hitta på något skoj som inte handlar om barn eller jobb. Då är det ju inte så konstigt att man blir trött och sliten... =(

Idag blev Jonas lärling istället för praktikant. Det innebär ett lönelyft för honom som motsvarar 20% av min lön. Och jag är sååå sugen på att gå ner till 80%, tänk vad skönt att vara ledig en dag i veckan. =) Om jag gör det nu direkt, hinner vi inte vänja oss vid att ha mer pengar än vi har idag... Törs jag begära det, eller får jag sparken då...???

Lilleman hade feber inatt, så jag är hemma med honom idag. Det är faktiskt ganska mysigt att gå runt här hemma i myskläder och torka snor. Han säger så mycket kul nu, och har åsikter om det mesta. Tänk vad fort tiden gått, tycker det var nyss vi fick veta att han låg i magen. <3

Nu ska jag plocka lite och fixa med lunchen. För när lite ska sova middag tar vi nog en promenad i SOLEN!!!

Ha det gott!!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela