Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Inte bra för ks.

Publicerad 2013-08-30 17:15:49 i Köpstopp,

Köpstopp eller ej, barnen ska ha ordentliga grejer. Idag var det höstkläder till lilleman på önskelistan. Han var med och valde, så självklart blev det lite rosa inslag. ;-) I vanliga fall hade jag gått in på PoP och köpt det vi behöver. Men i år testar vi Kax från Kapp-Ahl, det kändes som det var bra kvalité iaf. Och ungefär halva priset. Fodrade gummistövlar är kvar på inköpslistan, och några matchande mössor får jag sy till.

Till mig, för mina fickpengar köpte jag tredje och sista boken i triologin om 50 nyanser. Helt ok böcker, men jag är inte lika förtjust som många andra. Ett blixtlås och 8 knappar fick oxå följa med hem, till två påbörjade ego-plagg. (alltså kläder till mig själv)

Och som om det inte räcker med det shoppandet, så var vi hos tandläkaren idag och köpte Flux, tandkräm och petstickor. Men det räknar jag som absolut nödvändiga saker faktiskt.

Varje inköp idag kändes som om jag gjorde något förbjudet... Så helgens marknad får nog klara sig utan mina pengar. Barnen har sina egna pengar till karuseller och annat marknadskrafs, men jag ska inget ha!!!

Ha det gott!

Lyxfällan

Publicerad 2013-08-29 17:09:53 i Övrigt,

Ikväll börjar det äntligen, Lyxfällan! Det är ett program i min smak. Det enda jag saknar är en uppföljning efter ett eller två år, för i en månad kan alla skärpa sig. Men ett år kräver att man ändrar sin livsstil. I kvällens avsnitt är det en man som har 94 000kr i utgifter, varje månad!!! Men Hallå, hur är det möjligt??? Det blir intressant att se vad han köper för alla dessa pengar, vad han har för inkomst och hur de löser det.
 
Idag skulle jag ha jobbat, men Bus hade en av sina kruppnätter så det blev vab idag. Imorgon har jag lite jag måste fixa med på jobbet innan helgen, men då skulle han få vara hos sin mormor. Det är fördelen när man har en förälder som inte jobbar längre, då finns det någon som kan hjälpa till när det krisar.
 
När Lilleman legat och slappat till Barnkanalen, har jag satt ut hans gamla skaljacka och en tröja till försäljning. Hoppas något blir sålt, det vore skoj. Men det har varit trögt än så länge...
 
Ha det gott!

Tre plagg

Publicerad 2013-08-28 12:42:43 i Köpstopp,

Nu på fm har jag sytt klart dessa tre plagg till sonen. En matchande munkjacka är oxå på gång. Det blå tyget är tjockt flossat collegetyg, och kommer bli varmt och skönt i höst och vinter.

Varför känns det så mycket bättre att sy kläder än att köpa dem? Materialet kostar ju oxå en hel del pengar... Ja,ja det känns bra i hela kroppen att fylla garderoberna med hemsytt iaf. <3 Och värmer mammahjärtat varje gång de används. :-)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela