Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Dag 4

Publicerad 2013-12-31 20:39:21 i Inredning, Köpstopp, Renovering, Övrigt,

Man får inte slarva för att det är nyårsafton. Men idag blev det bara två lådor rensade.
Jag har roat mig med lite renovering av hallen. Rensningen ger energi till sådant oxå. Idag kom gipsskivorna upp i det som kommer bli klädförvaring. Ordning och reda ska det bli. :-) Så här ser det ut just nu.
Och här är en glimt av tapeten, köpt på Rusta. Min favoritaffär när det kommer till tapeter. Billiga, bra kvalité och i min smak. Vårt hus går i vita och grå toner. Men här är det lite rosa fjärillar oxå. Busigt va? ;-)

Gott nytt år på er!

Ha det gott!

Dag 3

Publicerad 2013-12-30 20:01:47 i Köpstopp, Övrigt,

Vad har man, eller ska man ha i sina kökslådor? I vår familj har de använts som förvaring när man (oftast jag) inte orkat gå med saken till rätt plats på en gång. Och inte vill ha saker på bänken. Så idag har jag rensat och sorterat i sex av kökets tolv lådor. Resultatet blev två kassar bortrensat, en påse batterier till återvinningen och en hel massa saker som hittat till rätt pärm, skåp eller rum. 
MEN, frågan återstår. Vad ska vi ha i lådorna. I en är baksaker som påsar, bullformar och bakplåtspapper. I nästa papper, pennor och vattenfärgerna bl.a. I låda tre några kortlekar, pengarör och en bok om huset. Men de andra tre är ju tomma...

Ja, ja det löser sig nog. En bonus med rensningen är att huset blev större idag. Och inte bara känslan iom att saker försvinner. Vi har inte vetat hur stort huset är, utan bara tyckt "lagom för oss". Vi hade gissat på en siffra, men aldrig mätt. Nu hittade jag en gammal huspärm i en skrubb, och där fanns ritningar på huset. Det visade sig att vi gissat 25kvm fel. :-) Helt oviktigt eg, men nu vet vi. Och kul att läsa tillbaka om vad som hänt med vårt älskade Villa Villagatan. <3

Ha det gott!

Dag 2

Publicerad 2013-12-29 13:23:33 i Köpstopp, Övrigt,

Hur mycket skräp kan man få in en städskrubb? Det kan jag visa er om ni vill... Jag är imponerad själv över bedriften. Men nu får vi in både dammsugaren och moppen. ;-)

Här ligger det som ska säljas eller skänkas.

Liiiite pant... Jonas är och pantar nu, så jag vet inte hur mycket det är ännu.

Detta ska till återvinningen imorgon när de har öppet.

Och slumpen gjorde att två personer hört av sig idag och ville köpa de här två. Komiskt att det kom just nu när jag kör rensningen. (Eller de kanske läser här och vill hjälpa till lite?) :-)

Min rensning smittar av sig. Jonas har börjat rensa i källaren. Mycket bra, och välbehövligt!

Ha det gott!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela