Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Ledig dag...

Publicerad 2013-06-26 08:36:06 i Renovering,

Jag jobbar ju bara tre dagar i veckan på mitt jobb, och det är tur just nu. Mina lediga dagar är fulla med måsten och det är skönt att slippa ta ledigt en massa. Idag är det tandläkaren med Tilda för tredje gången på en dryg vecka. Hon ska få tandställning och det blir många besök för det. Idag ska hon ta stygnen från förra veckans operation. Hon är inte nöjd över att få vara hos tandläkaren hela tiden på sitt sommarlov... Men i 2-3 år kommer det bli många besök.

En leverans av några plagg jag sytt blir det oxå idag. Roligt och läskigt på samma gång. Jag syr ju inte åt andra längre, men nu gjorde jag ett undantag. Det är ju bra med lite nya tygpengar. ;-) De sista månaderna har min hobby varit mer än dyr, så nu får jag bromsa lite. Speciellt eftersom jag ska gå kurser för 4000:- i höst. Och till det behöver jag en del kursmaterial, och jag har ju svårt att motstå fina tyger när jag springer på dem... Mönstertidningar blir det ju ett antal, och alltid är det någon detalj man saknar till projekten. Men det ska ju förhoppningsvis bli ett antal fina plagg till familjen oxå. :-)

Så här ser kläderna ut.

Inlägget som försvann

Publicerad 2013-06-16 09:00:19 i Renovering,

Jag ser nu att det bara blev bilder i det förra inlägget... Då kanske någon undrar över vad jag menar med rubriken"Lång natt".

Det var så att vi var på Astrid Lindgrens värld och roade oss. Men på natten blev Melwin väldigt dålig i falsk krupp, så jag var vaken med honom hela natten. Dagen efter blev han ännu sämre i bilen, då vi var på väg hem. Men med hjälp av mobiltelefon och en gullig sköterska på vår vc, fick vi komma till öron-näsa-hals på USÖ. Där fick han kortison och inhalera adrenalin. Sedan gav det sig äntligen. Det hade spökat i fyra dygn då... Och den medicin som vi brukar ge, hjälpte inte den här gången. Det är lite kort vad det stod i det inlägget.

Sedan dess har allt rullat på fort. Jag har kommit in på två kvällskurser(de går efter varandra under hösten) i mönsterkonstruktion. Jag är så lycklig över detta!!! Den 12:e september börjar den första kursen och sedan är det 15v framåt. Jag kommer få lära mig rita grundmönster till skjorta, jacka, byxor och kjol. Tjejen som är ledare har jobbat med märken som Peak Performance, Boomerang och H&M. Hoppas hon är bra på att lära ut oxå.

Hemma kör vi på med renoveringen av sovrummet. Jag lägger upp en bild av tapeten.

På jobbet är det mycket just nu, med högsäsong och bokslut. Men jag hoppas det ska gå bra! Men jag gillar när det finns att göra hela dagarna. I början, var det faktiskt lite sega dagar, innan säsongen kom igång.

Nu ska jag hoppa upp ur sängen, och ge mig på dagens beting i syrummet.
Ha det gott!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela