Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Provar igen...

Publicerad 2014-02-28 13:48:00 i Övrigt,

Jag gjorde ett inlägg med miniatyrbilder från hela huset, men det blev bara en röra. Så jag tar väll och provar med stora bilder istället. Så kanske det går bättre. =) Jag älskar själv att kolla hur andra har det i sina hus, och måste väll bjuda igen någon gång. Så här bor vi, i vår gamla trävilla med brutet tak från 1932. =)
 
Då börjar jag med nedervåningen, och hallen.
 

Köket
 
Vardagsrum
 
Syrum
 
Och så det gigantiska badrummet... ;-)
 
Sidoentré och trapphus.(orenoverat förutom ny dörr och ny färg på trappstegen.
 
Nu är vi uppe på övervåningen.
 
Inre hallen, mitt hemmakontor.
 
Lilla toan
 
 
 
Tonårsrummet
 
Vårt sovrum.
 
Och sist ut Lillemans rum.
 
Så ser det ut. Vårt gamla hus som vi trivs så bra i. =) Mycket jobb och skavanker, men även en massa charm. =)
 
Ha det gott.
 

Så spännande!

Publicerad 2014-02-26 17:39:42 i Övrigt,

Det hemliga projektet jag blev erbjuden härom veckan börjar så sakteliga dra igång. Jag är så hemskt pirrig över detta! Idag var jag och presenterade två kartor med tygprover, och nyss gjordes den första beställningen av material. Jag har även hittat tyger till resten av projektet. Så nu är det att leta detaljer och konstruera mönster som blir nästa stora utmaning. På tisdag kväll ska jag åka och ta mått på alla berörda, sedan är vi helt igång!!! Shit vad nervöst, i helgen som kommer blir det att avsluta påbörjade projekt för min del. Så det inte finns en massa skrammel som stressar mig. =) Och göra i ordning en ordentlig pärm till det här projektet. Som blir det största jag gjort. =)
 
Vi har även hunnit förbi banken och skrivit om lånet på stugan. Vi band räntan i fem år, och ökade upp amorteringen till maximala 10%. Skönt när det sjunker i mina excelblad. ;-)
 
På fredag kommer en mäklare hit från banken och värderar vårt hus. Så då visar det sig om allt slit gett någon utdelning. Hoppas det! Men det vi märkt på senare tid är att reaktionerna från nya besökare ändrats en del. Nu säger de ofta att det är ett mysigt hus osv. Tidigare fick vi alltid kommentarer som "Här har ni köpt er ordentligt med jobb". Så jag hoppas mäklaren har en bra dag och att vårt lilla hus visar sig från sin bästa sida. =)
 
En liten vimpel i hallfönstret har jag sytt idag. Det är så skönt att hallen äntligen kan börja kallas klar. Det är ju trots allt det första man möter när man kommer hem.

Nu ska jag fortsätta städa...
 
Ha det gott!
 
 

Redan söndag.

Publicerad 2014-02-23 07:35:07 i Familj/vänner, Renovering, Övrigt,

Veckorna går fort? Och helgen går extra fort tycker jag. Det finns så mycket kul man vill hinna med! Men den här helgen blev äntligen tapetseringen av hallen klar, så nu kan vi börja pimpa den. Till veckan ska jag ringa banken om en värdering. Väldigt spännande!!! Jag måste erkänna att jag inte har koll på hur huspriserna förändrats sedan vi flyttade hit. Men det vet ju mäklaren. ;-)

Det skulle vara kul såklart om all tid och pengar vi lagt ner på huset har gjort effekt. :-) 

Det blev en stressig och stökig vecka på jobbet, så idag ska jag bara göra saker som får mig att må bra, för att ladda inför nästa vecka. (Som jag hoppas blir mer harmonisk!!!) Ibland händer allt på en gång, och då är det inte lätt att vara ensam...

Min plan för dagen är att skrota runt hemma, baka matbröd, tvätta inför veckan, betala räkningarna och sy något. Det låter kanske inte superkul. Men för mig är det skönt att göra sådant i lugn och ro, och jag mår bra av att ha dem fixade. :-)

En promenad upp till mormor på äldreboendet blir det oxå. Jag var där igår, men då var det bara vikarier. Och de kan inte öppna skåpet till hennes pengar. Men ikväll är det ordinarie personal där. Då kan jag fylla på med pengar i hennes plånbok. Och mormor blev helnöjd med att få besök två dagar på rad. Dessutom var Jonas där i fredags via jobbet och bytte diskmaskin. :-) Hon trivs bra, men visst måste det bli lite tråkigt att sitta där jämt... <3 

Om mormor var sitt vanliga pigga pratsamma jag, så hade jag haft en perfekt mentor för mina trädgårdsplaner. Blommor var hon väldigt bra på! Som tur är har jag en faster som oxå kan, som jag terroriserar med dumma frågor... ;-)

Ha det gott!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela