Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Första semesterveckan avklarad.

Publicerad 2014-06-29 09:18:10 i Övrigt,

Vilket härligt väder jag haft på min första semestervecka... *ironi* Men vi har haft fullt upp med saker att pyssla med ändå. En liten valp att lära känna och försöka få rumsren kräver en hel del... Just det med att vara rumsren har vi en hel del kvar att jobba på. Funnit sig tillrätta i familjen har han dock gjort över förväntan. Han lyssnar till sitt namn och är en glad, vild och påhittig kille. Det jag är gladast över är att han redan accepterat Melwin. Han var nämligen livrädd för honom från start. Och är man inte van vid barn så kan en livlig 5-åring vara skrämmande såklart. Men nu är de kompisar som både leker och myser tillsammans. Här tittar de på Pappas pengar, på iPaden. Melwin undrar om vi borde kalla honom Bröli, eftersom han tycker så mycket om just det programmet... Hahaha
I växthuset växer det och frodas, trots kylan. I veckan hade jag två fd kollegor här på lite mat och "skitprat", då kalasade vi bla på egenodlad gurka. =) Min sallad och blommorna i trädgården har mamma rådjur mumsat i sig, så kan det gå när man har Bambis barnkammare ett par meter från tomtgränsen.
 
Det är ju så lätt att stirra sig blind på allt som är kvar att göra i trädgården. Så när vi tittade på kort i mobilen som togs för två månader sedan, insåg vi att det trots allt hänt en del... ;-)
 
Lite mer ombonat har vi fått det, även om det är mycket kvar att göra än. =) Men jag måste säga att jag tycker det är riktigt roligt att jobba i trädgården, då den var så otroligt trist innan så blir all förändring till det bättre. Även om vi är allt annat än proffs på blommor och grönsaker...Men vi lär oss, och har två mentorer som vi frågar om allt och inget. Min faster och fd kollegan Marie som är både kunniga och dessutom delar med sig av sina växter. Det är vi tacksamma för!!! <3
 
Melwin och jag drog igång ett återbruksprojekt i veckan när regnet öste ner och vi inte ville gå ut. Våra prydnadskuddar har passerat stadiet för att vara snygga för många tvättar sedan. Så vi klippte till ett gäng delar till kuddfodral av gamla lakan och stuvbitar, som vi nu tryckt screentryck och strukit på bilder på. Igår sydde jag ihop dem, och idag ska de fyllas med stoppningen från de gamla kuddarna. Jag gillar återbruk, och att göra något helt nytt av det vi redan har. Jag ska försöka komma ihåg att fota när vi är klara.
 
Matlista och bakning av matbröd inför veckan står också på dagens schema, eftersom vi kör budget igen. I lördags köpte jag för 650kr på loppis, och det är ju ok. För vi har en slant till övrigt också. Bild på det fyndet kommer när vi fått den på plats, än ligger den i bilen...
 
Ha det gott!
 

Köpstopp

Publicerad 2014-06-22 11:29:21 i Övrigt,

Nu har vi haft en paus från vårt köpstopp i flera månader, och jag saknar faktiskt tryggheten i den... Vi är ju inte helt strikta utan har en budget för nöjen och renovering. Efter en del diskussioner om ekonomi och prioritering med en annan familj, där de båda har helt olika uppfattning om vad som ska köpas och vem som ska betala vad så längtade jag tillbaka till enkelheten ännu mer. Jag föreslog kuvertmetoden för dem, men fick inget gensvar på den. ;-) Och visst, är inte båda med på tanken är det ju ingen ide. Men det måste vara svårt att få ihop livet för övrigt om man har så olika åsikter om pengar...
 
Så igår bestämde vi oss för att imorgon måndag blir dagen vi återgår till sparsamheten, istället för efter semestern. Vi har budgeterat in pengar till utflykter och lite extra i matbudgeten till glass och grillkvällar. Då vi båda har telefoner som är på väg att ge upp, så funderar vi på att belöna oss med varsin ny. OM vi håller budgeten ordentligt! Jag tänkte att det kan ge den äkta hälften lite mer motivation att hjälpa mig(han har inte samma behov som mig av buffert och koll på kronorna). :-) Och här kommer vi använda oss av min älskade kuvertmetod. ;-) Jag skulle gärna stå på någon loppis under sommaren, för vi har massor av barnkläder som är urvuxna tex.
 
Vi har börjat skörda våra första grönsaker ur växthuset och drivbänkarna nu. Det är både gott och roligt! Inom ett par dagar kan vi ta den första gurkan, sallad har vi massor av, gårdagens färskpotatis kryddades med egen dill. Physalisen är på gång och den första lilla vattenmelonen börjar skymta bl.a. Det är spännande varje dag att gå ut i växthuset och se hur allt växer. Tyvärr har vi fått in mördarsniglar i trädgården för första gången, men jag tror de är under kontroll nu. Jag går med grillpincett morgon och kväll och plockar bort dem. Första morgonen plockade jag 237st igår hittade jag bara 1. Så det funkar om man är envis!!! 
 
Ha det gott!
 

Snart semester

Publicerad 2014-06-18 14:47:33 i Övrigt,

Imorgon jobbar jag halvdag, sedan blir det semester. Eftersom jag är ensam på ekonomi/administration så blir det ledigt varvat med jobbdagar. Men det känns helt ok. Vi har hunnit långt med våra projekt i trädgården och i lördags hade vi min 40-årsfest på nya altanen. Och kunde konstatera att den inte vart för stor utan lagom för att rymma släkt och vänner. Jonas hade varit lite lurig och bjudit in vänner som jag inte visste om. Jag blev så glad att jag blev lite gråtig. <3
Fina presenter fick jag oxå. Växter, presentkort, ny provdocka, staket mm mm. 
Jag har länge sagt att jag ska ha en hemsydd 50-talsklänning på mitt 40-årsparty. Och så blev det, med tyllunderkjol och allt.

Idag som är den egentliga födelsedagen tog Tilda och jag en tur till stan och shoppade för presentkortet i Nora Köpmannaförening. Detta fick vi ihop. :-)

En emaljerad stekgryta, tårtburk, regnrock och en massa tillbehör till lillkillen som vi ska hämta imorgon.

I fredags var vi på studentfest, och studenten hade önskat sig pengar till en resa. Alla som känner mig förstår ju att lägga pengar i ett kuvert är det tråkigaste jag kan tänka mig. Så det fick bli ett antal timmars pysslande för att göra det lite roligare att överlämna.
En resväska av en skokartong och ett gäng sedlar vikta till skjortor fick det bli. 
Lite skojigare iaf. :-)

Jag har förstått att midsommarvädret ska bli lite sådär... Så jag är glad att vi inte ska hålla i något kalas denna helgen. Två helger på raken som värdar gör att vi inte planerat in något avancerat till midsommar. Vi kommer nog ha full rulle med lillkillen ändå. ;-) Han har inget namn ännu då barnen inte kommer överens... Håkan Larsson eller Charlie det är den stora frågan... ;-)

Ha det gott!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela