Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Snabb leverans och zebrafotografering

Publicerad 2014-03-11 09:43:00 i Familj/vänner, Pyssel, Renovering, Övrigt,

Imorse väcktes jag av telefonen.(sovmorgon efter alla kräknätter...) Det var Skånska Byggvaror. Min första tanke var NEJ, nu är något av mina val slut och jag måste tänka om. Och jag har ju verkligen tänkt igenom och har en färdig bild på trädgården i mitt huvud. Men till min glädje så ville de bara tala om att de kommer och levererar på måndag morgon! Så det blev betydligt snabbare än de 10-15 arbetsdagar som det stod på hemsidan. =) Pirrigt!!! Men vi får ju vänta lite med att sätta upp det, tills vi gjort markarbetet och plattorna. Kul iaf att veta att det ligger där och bara väntar. =)
 
Jag har en vision om baksidan, jag vill att den ska ge en känsla av gammaldags logdans. Mysigt, lummigt och passande till vårt hus. Vi får se om jag lyckas. =)
 
I söndags flydde jag magsjukan en stund och lekte Bingo Rimér. ;-) Hahaha, lugn bara det var inga nakenbilder, men en snygg blondin iaf. =) Jag har sytt ett par zebrabyxor till en kompis, som jag skrivit om tidigare. Och det var henne jag fotade. Det är superkul för mig att ha lite livebilder på sådant jag syr. Och eftersom jag till 99% bara syr till familj och syskonbarn då de fyller så är det lite extra skoj att se plaggen irl på någon annan. Här är några av de 127 bilderna.
 
Så kan det se ut när två glada amatörer ger sig ut på modefotografering. Hehehe Det roligaste var att den första vi stötte på frågade vart man kunde köpa de coola byxorna. Hahaha. Kanske kan vara en affärsidé, zebrabaggy för vuxna. ;-)
Nej nu ska jag skura bort lite kräkbaciller och sedan ut i solen med den lille sjuklingen. Som idag är nästan som vanligt, men de får ju inte gå till dagis på 48h.
 
Ha det gott!

Växthus

Publicerad 2014-03-11 04:40:42 i Familj/vänner, Inredning, Köpstopp, Renovering, Övrigt,

Nu är vårarbetet igång, vilket innebär trädgårdfixade för oss. Vi fixar iof i trädgården varje vår, men i år ska vi börja forma den så som vi vill ha den. Och även om jag alltid gillat en fin trädgård och självhushållning, så är det första gången jag planerar en så här stor förändring. Hoppas det blir bra och flyter på. :-)

Första beställningen av material gjordes idag, ett växthus från Skånska Byggvaror. Jag har kollat runt och ingen kan konkurrera med deras pris. Jag ville ha glas och lackad stomme. Så det blev detta, fast på 11,4kvm. (Den på bilden är 9,8)

Jag har även ringt om bygglov för trädäcket, och Nora har att man får bygga hur stort trädäck man vill om det ligger högst 120cm över mark. Så det klarar vi trots vår höga sockel. 👍

Nu ska det bara torka upp lite så kommer pappa med grävmaskinen och gräver för plintar, tar bort stubbarna från gamla häcken och planerar området runt växthuset. Innan dess ska vi kapa ner en del träd, mura igen källardörren som skulle hamna under trädäcket och ta hem sand, grus, jord, plattor, betong, rör och en himla massa brädor. :-) 

Det ska bli väldigt kul att se om vår budget håller. Jag har satt 30000kr på växthus tex. Och med några tillbehör som ventilation som känner av värmen och reglerar fönstren automatiskt, så är lite drygt 14 000kr borta redan. Jag tror att jag ligger bra till då för markarbetet. Men säkert kommer andra delar av trädgården att dra iväg istället, så vi försöker hålla koll på priserna. 

Idag har jag vab och likadant imorgon, så när liten sover surfar jag på trädgårdsbloggar och byggvaruhus. Imorgon blir det nog mer fart dock, då det gått ett dygn nu sedan sista kräkan. Så då orkar han förhoppningsvis både vara uppe och äta ordentligt igen. Stackarn har varit magsjuk sedan i lördags... <3

Ha det gott!Jippie!

Publicerad 2014-03-05 08:20:51 i Familj/vänner, Pyssel, Renovering, Övrigt,

Nu har vi fått den nya värderingen, och den kommer hjälpa oss att få bort topplånet. Perfekt! Så i em ska vi träffa vår bankkvinna och fixa det. :-) Kul när arbetet gett resultat! För tydligen har det inte hänt så mycket på huspriserna de sista åren, utan det är de förbättringar vi gjort som ökat värdet.

Vi ska även prata om att göra om trädgården. Hoppas allt går enligt planen med det oxå. Det skulle göra så mycket för helheten.

Igår var det även dags för nästa steg i det hemliga projektet, ta mått och bestämma detaljer. Så nervös som jag var innan var det länge sedan jag var! Så jag hoppas jag tog måtten rätt... Jag är ju inte så van att göra sådant inför publik, utan mer hemma i lugn och ro. Och aldrig på vilt främmande människor!!! Hoppas de ska bli nöjda med det jag gör, och så fort premiären är över ska ni få veta vad det är och se bilder. :-) 

Ha det gott!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela