Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Ljus

Publicerad 2015-01-24 07:33:21 i Familj/vänner, Inredning, Pyssel, Övrigt,

Mina fröer har ofta grott dåligt eller ännu oftare grott men sedan blivit långa och klena för att sedan vissna. Jag har läst på massor om jordar, ljus- och mörkgroende fröer osv, så där tror jag det är rätt. Jag har helt enkelt tänkt att jag är för dålig. 😊

Men igår satte jag mig ner och kollade klipp på nätet om ljussättning. Jag har haft på tok för lite ljus och dessutom för varmt. Så där får jag lägga extra energi i år. Mina fröer har alltid stått i rumstemperatur även efter att de grott. Och det är fel! 

Vår källare är mest skräpförvaring just nu, så vi kommer rensa ur ett av rummen och låta plantorna bo där. Svalt är det redan om dörren hålls stängd, för det rummet har inga element. Det enda vi behöver göra är att ställa upp bord och montera belysning.

Borden kommer jag göra så enkla som möjligt, pallbockar med skiva och vaxduk på. Och belysningen får min elektrikermake fixa. Det blir kasserade ljusrörsarmaturer som vi kommer hänga i kedjor, för att kunna reglera höjden.

Det blir väldigt spännande att se om det är ljus och kyla som varit felet, eller om det är jag som sabbar för de små stackarna. 🌱🙈

Om någon vecka kommer jag så den första omgången med fröer. Bla tomat och paprika. Jag måste kolla vilka mer det är som ska sås redan nu. Ååå, vad jag tycker det här är kul!

Ha det gott!

Nu är det vår!

Publicerad 2015-01-19 13:57:43 i Övrigt,

Eller inte riktigt ännu kanske, men snart. Igår hade faster och jag vår numera traditionsenliga fröbeställning. Precis som förra året går vi ut hårt, och köper massor av kul. Förra året tog jag på mig lite väl svåra sorter, och det blev ett lite krasst resultat. Fastern räddade upp min trädgård med att dela med sig generöst av sina plantor. =) I år hoppas jag att hon kan få lite av mig också. =)
 
I år blir första hela säsongen med växthus. Förra året gick mycket energi åt till att bygga växthus, altan och staket. Nu är det mer småfix kvar med det och fokus kan mer bli att piffa till med växter och rabatter. Och det är ju betydligt roligare än att snickra om jag ska vara ärlig. ;-) Jag är mycket spänd på en del av mina inköp. Vad sägs om popcornsmajs? Hur coolt vore det inte om det kan fungera att göra egna popcorn! ;-) Även vanlig majs ska vi testa, bara för att det är gott. En himla massa blommor och grönsaker ska trängas i vår trädgård. Jag skulle kanske behöva bygga ut med några pallkragar till. För tanken var att jag skulle ha ett trädgårdsland till potatis, lök och morötter. Men förra sommaren flyttade de äckliga mördarsniglarna in i vår trädgård... Så jag vet inte om jag vill odla  i markhöjd...
Lånad bild:
 
Idag längtar jag nog extra mycket efter sol och värme, för jag slog omkull mig ordentligt på en isfläck på lunchen. Och det gör lite ont både här och där... Dessutom är jag en person som jämt fryser, så sommaren passar mig bättre än vintern. Så är det bara. =)
 
Ikväll ska jag avsluta ett projekt som jag påbörjade igår. Jag spikade upp panel bakom kylskåpet(en bit som tydligen blev bortglömd när resten av köket fick bröstpanel) Jag grundmålade igår, men en strykning till och sätta tillbaka elkontakten är kvar att göra. Det kanske inte är ett jobb som ska granskas av en snickare, men det är mycket bättre än innan. OCH dolt till stor del av kylskåpet. =)
 
Ha det gott!
 

Helgdag igen.

Publicerad 2015-01-06 07:18:52 i Allmänt, Familj/vänner, Övrigt,

Mycket helger och ledighet har det varit de sista veckorna. Så skönt! Och så välbehövligt! Jag har känt mig väldigt sliten sista tiden, då vi varit mycket sjuka hela hösten, inbrottstjuvarna stal min ro och nattsömn och min kropp har kämpat med en infektion som inte riktigt vill släppa. Jag började känna av samma symptom som när jag gick i väggen 2010-2011, och så vill jag INTE må igen. 

Därför har jag varit väldigt slapp och bara gjort det jag känner för under ledigheten, speciellt social har jag inte heller varit... Och nu känner jag igen mig själv igen. Igår längtade jag in i syrummet igen, det är ett gott tecken. 👍

Igår blev det några timmar i syrummet med talbok, och några timmar i skogen med familjen, sol och korvgrillning. På kvällen slapp i soffan med Modifast chokladpudding(sååå god och mättande!!!) Jonas skivar i frukt i sin pudding, jag äter den som den är nu och lägger väll till frukt när jag längtar efter lite ny smak. Idag ska julen städas bort hemma i huset, i stugan gjorde jag det redan förra veckan. 

Och så ska jag tvätta! Jonas har kopplat in vår andra tvättmaskin äntligen, så nu kan jag beta av tvätthögen lite snabbare. 👍

Ha det gott!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela