Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Mera mössor

Publicerad 2009-09-30 21:13:21 i Pyssel,

Idag har jag gjort klart ytterligare nio mössor. Så här ser de ut.


Just nu är M förkyld och håller på att få tänder, så han är inte nöjd och har svårt att sova. Jag ska inte klaga för de flesta bebisar lever ju loppan ofta på nätterna. Men man blir lite matt när man inte får sova, och inget är riktigt bra på dagarna. Men han har nog ont i munnen stackarn. Jag skulle muntra upp honom med lite god mat tänkte jag. Så jag köpte en burk kalops, han har aldrig fått burkmat innan. Jag trodde att han skulle bli glad och gilla det. Men det var tydligen vidrigt. Han ulkade och spottade samtidigt som han grimaserade med hela ansiktet och rös. Så vi fortsätter väl med hemlagad puré då, för dem gillar han. =)

Nej nu ska jag passa på att slumra en stund, för lilleman snarkar så gott i sin säng.

Godnatt, och ha det gott!!!

Mössor, mössor, mössor...

Publicerad 2009-09-28 09:39:21 i Pyssel,

Jag har under en längre tid letat efter ett bra möss-mönster, jag har tom försökt rita egna. Men inte känt att de fått den modell jag ville riktigt. Därför blev jag mycket glad när jag provade mönstret i boken Baby Cool, det var precis det jag letat efter. Den boken har jag lånat på biblioteket, men den kommer jag köpa så fort jag hittar den i butik. Den sitter bra och har lite lagom "pös" upptill. Min egna lilla fotomodell visar upp modellen. =) Det är perfekt att sy mössor av stuvbitar som inte riktigt räcker till några kläder, annars blir de bara liggande i skåpet. Nu har jag klippt ut ett gäng mössor av mina lite större stuvar, och nästa steg blir att sy dreggel-scarves av de små bitarna. Ekonomiskt va...???

En svart mössa med grön applikation, som matchar hans svarta baggy-jeans.
en

Det är roligt att vara fotomodell!!!
 

Här är några färdiga mössor.


Här är en hög med tillklippta mössor, som väntar på symaskinen.


I helgen hade vi bytardagar här i vår stad, mellansveriges största enligt lokaltidningen. Jag gjorde ett riktigt fynd i år!!! Det är snart dax för lilleman att byta bilbarnstol, och de är ju inte billiga. Minst 3000 kr får man räkna med, och det är mycket pengar för oss nu när jag är hemma och Jonas kanske blir arbetslös på riktigt... Så när vi fick se en Britax freeway (eller om den heter twoway...) med urusel klädsel men bra skick förövrigt för 50 kr, då slog vi till. Jag har redan klippt till alla delarna till nya klädseln, eller till den ena klädseln... *hehehe* Den första blir i brunt molntyg. =) Jonas har valt ett svart retrotyg, men jag behöver köpa till ett enfärgat, så det inte blir FÖR grilligt. De som haft stolen innan oss hade försökt med alla medel att lappa och laga på klädseln. Den roligaste lagningen var ett jätteplåster som höll ihop ett hål... Jag visar bilder på allt när den är klar. =)

Nej, dax för frukost, nu när lilleman sover middag.

Ha det gott!!!

Vardagsnonsens...

Publicerad 2009-09-23 15:23:06 i Allmänt,

Nu kommer ytterligare ett nonsensinlägg ifrån mig. =) Men ni kan ju själva välja om ni vill läsa... =) Melwin och jag är mitt i en ganska aktiv vecka. I måndags var tjejerna lediga, och vi bakade en massa, igår var vi på "vagga gunga gå" där man sjunger med de små. Idag hade vi föräldragrupp, och vi hann även med en promenad med S & M. Det visade sig vara den näst sista föräldragruppen, för när influensavaccinet kommer så kommer all sådan verksamhet läggas ner. Även månadskontrollerna kommer prioriteras bort. De kommer fokusera på nyfödda, vaccin och sjuka. Så om inte Melwin får problem med något, så ska vi inte till BVC innan 1-års kontrollen nu. Det är i FEBRUARI!!! Jag som tycker det är så skönt att kolla en gång i månaden att han växer som han ska... Men nu är det ju som det är, och inget någon kan göra något åt.

När vi kom hem så hade vi fått ett efterlängtat brev. Korten som Stjärnstudion tog på Melwin. <3 De blev faktiskt riktigt bra. Man ser att han är lite fundersam, men han ler ju iaf och ögonen är VÄLDIGT blå.


Och nu till något helt annat. Vi kollade på gamla kort från när Jonas var liten häromdagen. Och på två av bilderna har hans ena kusin en tröja sydd i uggletyget. Jag ska köpa mer av det för det är en liten favorit här just nu. =)Nej nu ska T och jag göra lite läxor, innan vi ger oss på att sy mössor igen. =)

Ha det gott!!!Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela