Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Vecka 2

Publicerad 2015-05-28 08:59:01 i Allmänt, Pyssel, Övrigt,

Andra veckan är avklarad, eller faktiskt 2,5 vecka om man ska vara petnoga. Jag är inte hungrig, eller extremt sugen på mat. Men njuter på något konstigt vis av att laga mat och se andra äta...Låter helt skumt, jag vet! Men jag pratade med en annan tjej som gör samma resa som mig just nu, och hon är precis likadan. Så det är nog "normalt". ;-)
 
Däremot vägrar vikten att släppa från kroppen... Jag pendlar inom 1kg upp och ner sedan en dryg vecka. Min misstanke är att det kan vara hormoner som stökar i kroppen. För jag brukar i vanliga fall kunna gå upp 3-4 kg i vätska. Nu har jag inte gått upp, men inte heller ner. Så jag hoppas att inom några dagar börja gå ner igen. Jag har bestämt mig för att om jag fortfarande står still på tisdag(då har det stått still i 2 veckor) så ringer jag VC och frågar om jag ska göra något annorlunda. Vad vet jag inte alls då jag äter sopporna regelbundet, dricker mitt vatten och inte har fuskat en enda gång. Dessutom motionerar jag varje dag...
 
Lite förändring är det i storlek iaf. Idag har jag jeans, skjorta och kofta på mig som allt legat nedpackat länge för att de varit för små. Så det är kul ändå! Och igår tog jag min första joggingtur på åratal. Och GILLADE det!!! Det gick lättare än jag trott och jag orkade springa både fortare och längre. Idag har jag träningsvärk... ;-) (Kan också påverka vikten just idag)
 
Jag sysselsätter mig på kvällarna med trädgårdsarbete, istället för soffmys. För i soffan saknar jag något gott att äta, ute i trädgården gör jag över med kalorier istället. Bära jord och vatten, gräva och fixa. Det är så kul att ordna med alla plantor jag drivit upp. Nu saknar vi bara lite högre medeltemperatur, så man törs plantera ut även de frostkänsliga plantorna.
 
Ha det got!

Vad händer?

Publicerad 2015-05-21 10:17:21 i Övrigt,

Just nu är jag lite trött på min kropp... Den samarbetar inte. Jag följer min soppkur till 100%, men ändå har vikten valt att stanna upp. Jag känner i hela mig att kroppen inte jobbar på som förra veckan, och känner mig lite svullen. Mycket deppigt när man ska vara garanterad viktnedgång om man sköter sig. Det har stått stilla i 3 dagar nu, så jag hoppas det ger med sig snart.
 
Det tråkigaste är att vågen stannat precis på den vikt där den alltid stannat när jag försökt tidigare. Och jag har en mental spärr i mig att jag behöver komma under den här vikten för att komma vidare.
 
Jag försöker peppa mig själv med att det kan vara hormoner som stökar lite, eller att kroppen behöver lite vila efter det stora viktraset förra veckan och att rätt som det är kommer vågen hoppa ner ett stort steg igen efter de här stillastående dagarna. Hur som helst så är jag inte hungrig eller sugen att sluta på kuren, så jag fortsätter och hoppas på bättre resultat framöver. =)
 
Ha det gott!

Vecka 1

Publicerad 2015-05-18 09:44:08 i Allmänt, Övrigt,

Nu har redan en hel vecka gått av min månad på Modifast. Den har gått ganska fort, även om de första dagarna var ganska jobbiga. Jag var trött, hungrig och frusen. Men sedan i fredags är hungern borta och jag är snarare piggare än vanligt.

Ytterligare tre veckor kvar, det känns inte omöjligt även om det känns låååångt. 😁 

Resultatet efter den första veckan blev över förväntan -4,7kg. Så snart är jag halvvägs mot viktmålet. Doktorns viktmål på -10 och mitt eget på -10,5kg.

47 glaskulor har bytt glas.💪🏻😊


Ha det gott!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela