Elisborg

En blogg om inredning, renovering och vardagen i vår lilla familj.

Traktorparad

Publicerad 2015-06-05 11:28:33 i Övrigt,

Imorgon är det dags för årets traktorparad med gamla veterantraktorer i vår lilla stad. Min far är med och anordnar, så det är lite av en tradition att vara med på ett eller annat sätt. I år har jag förärats med en egen traktor... Vi får se hur det går, det var mååånga år sedan jag körde. Så ikväll blir det till att övningsköra. ;-) Jonas och Melwin har en traktor och så kommer Tilda och jag åka i en egen. Tyvärr kunde inte Emma och Alex vara med i år. =( Jag är lite pirrig i magen, men det ska bli roligt. =)
 
En annan sak som jag funderar ganska mycket på just nu är människors attityd. Som ni vet har jag snart ätit soppor i fyra veckor, och klarat det utan att fuska alls. (förvånad själv) En del i detta var att jag inte skulle smussla med soppor för barnen eller omgivningen, utan stå för mitt beslut. I början var 99,9% av alla positivt inställda till sopporna och berättade om egna/vänners viktnedgångar. Men NU, de sista dagarna har jag träffat på så många som är negativa. Att man går upp direkt efter en soppkur och att det är en Quick-fix som inte håller osv... Och utan undantag skall dessa personer "sälja in" sin egen metod.
 
Nu har jag redan min plan utarbetad, och har dessutom gått igenom hela planen med min läkare. Så jag kommer följa det som rekommenderats. Jag vill och kommer inte utesluta något. Jag kommer äta kolhydrater och på helgen kommer jag äta något godis, på kalas kommer jag ta en bulle osv. Dvs INGA förbud, men äta regelbundet och enligt tallriksmodellen. Jag vet att trenden säger INGA kohydrater, men jag hävdar ändå att det inte är potatisen som gjort mig fet!!! Möjligtvis den friterade...;-)
 
Självklart är jag medveten om att jag går upp mina kilon igen om jag återgår till samma gamla dåliga vanor, dummare är jag faktiskt inte. ;-) Men det gäller ju inte bara mig som gått på soppa utan alla som återgår till osunda vanor efter en viktnedgång!
 
Nu låter det kanske som om alla är på och hackar på mig, och så är det såklart inte. Många peppar, kommenterar positivt och en någon har faktiskt inspirerats att själv testa. Soppkur är bra för mig, enkelt, smidigt och gott men jag tror absolut inte att det är det bästa valet för alla andra. Under den här resan har jag fått två nya vänner, som gör resan samtidigt. De har betytt massor, mina soppsystrar. <3 Det är en speciell situation att inte få äta, och då har vi hjälpt varandra. =)
 
Så tack till alla som peppar, och lycka till önskar jag alla viktkämpar oavsett vilken metod ni valt! Nu slutar vi trycka ner varandra och hjälps åt att nå våra mål att bli hälsosamma tycker jag! <3
 
Ha det gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela